Deel dit artikel op social platform

Zwerfvuil opruimen op zaterdag 17 september

 

Op zaterdag 17 september is het weer World Cleanup Day. Mensen uit de hele wereld komen dan in actie om zwerfvuil op te ruimen.

De World Cleanup Day wordt elk jaar georganiseerd door de Plasticsoup Foundation. ROVA Mooi Schoon ondersteunt je graag met opruimmaterialen. Mooi dat je ook in actie komt!

Ben jij van plan om in actie te komen tijdens de World Cleanup Day? Wat goed! We delen graag een aantal handige tips met je:

Draag altijd handschoenen bij het opruimen en gebruik een afvalgrijper. Zwerfvuil is onhygiënisch en kan scherp zijn.

Gooi opgeruimd zwerfafval direct in de vuilniszak of vuilnisbak.

Draag een veiligheidshesje en let goed op het verkeer.

Was achteraf direct je handen.

Bepaal vooraf je route. Zo wordt jouw omgeving beetje bij beetje weer een stukje schoner.

Heb je een hond? Neem dan tijdens het uitlaten een afvalgrijper mee. Dan sla je twee vliegen in één klap.

Ga met je gezin zwerfvuil opruimen. Dat is niet alleen veel gezelliger, maar ook leerzaam voor de kinderen. Zo worden ze zich op een laagdrempelige manier bewust van het zwerfvuil probleem. Met andere woorden: een leuke en leerzame activiteit voor het hele gezin.

World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie. In meer dan 180 landen komen mensen in actie op hun omgeving vrij van zwerfvuil te maken. Het initiatief komt uit Estland, in 2008 deden er 50.000 Esten mee. Sinds 2018 organiseert de Plastic Soup Foundation de dag. ROVA Mooi Schoon versterkt de campagne en voorziet inwoners van 18 Mooi Schoon gemeenten van opruimmaterialen. Voor meer informatie kijk op worldcleanupday.nl en plasticsoupfoundation.org.