Deel dit artikel op social platform

Bevestiging predikant Vaartkerk

Neeltje Rietveld-de Jong wordt zondag 27 maart in de Vaartkerk bevestigd in het ambt van predikant. Ze volgt ds. Reinhard van Elderen op.

Rietveld-de Jong kijkt uit naar haar bevestiging. ,,Ik schreef het al in de aannamebrief: het zal de eerste keer zijn dat ik bevestigd word en daarmee is het ook best een ‘groot’ moment. De bevestiging is meer dan het begin van een nieuwe baan, of van een nieuwe loopbaan. Het is ook een moment van roeping en wijding. Roeping door de gemeente Eemdijk – en in hen hoor ik een roep van God zelf – en wijding van mij aan het werk dat mij wordt toevertrouwd. Zo is de bevestiging een opdracht, maar ook een belofte. Natuurlijk beloof ik dat ik mijn best zal doen, maar boven dat geloof ik dat de kerk, ook die in Eemdijk, van God is en dat Hij zelf met ons mee gaat en ik bid dat Hij mijn werk hier zal bevestigen.”

De eerste maanden na haar bevestiging zullen vooral in het teken van kennismaken staan. ,,Kennismaken met gemeenteleden, van heel jong tot veel ouder.”

Daarnaast wil de nieuwe predikant graag kennismaken met alle groepen en clubs waar mensen bij elkaar komen en waar dingen georganiseerd worden. Ook kennismaken met de andere kerken in Eemdijk staat op het programma. ,,Dat gebeurt ook gelijk al in de eerste maand, vooral tijdens de Stille Week, in de gezamenlijke vieringen waarin we samen stil worden en ons voorbereiden op het paasfeest. Heel mooi om elkaar juist in die week te leren kennen, in het geloof en de hoop die ons bindt.”