Deel dit artikel op social platform

Bunschotense vrijgesproken van gooien met chloor

Een 51-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg is woensdag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot tachtig uur werkstraf waarvan de helft voorwaardelijk. De vrouw heeft zich schuldig gemaakt aan mishandeling, vernieling en het bezit van amfetamine. Zij had verder tien uur werkstraf openstaan en die moet zij ook uitvoeren.

Marloes ter Haar

De Bunschotense had vaak problemen met haar buren aan de Scholekster. Een benedenbuurman vertelde dat hij een jaar geleden chloor in zijn ogen kreeg, toen de vrouw dat in zijn richting gooide. De man raakte gewond door het chloor. Een andere buurvrouw verklaarde dat de Bunschotense eieren tegen haar ruiten had gegooid. De politie vond amfetamine in de woning van de verdachte. Dat gebruikte zij om rustig te blijven.

De Bunschotense ontkende steeds dat zij chloor had gegooid. De vrouw werd vrijgesproken van het gooien met chloor. Zij had per ongeluk bij het schoonmaken van haar balkon het chloor verspreid. Wel gaf zij toe dat zij haar moeder had mishandeld en moeders bril had vernield. De moeder deed aangifte omdat er dan misschien hulp zou komen voor de verdachte.

Die hulp is er gekomen. Zij wordt behandeld in Amersfoort. Het Openbaar Ministerie vroeg al vrijspraak voor het chloorincident. Het OM eiste twee maanden voorwaardelijk voor de andere feiten. De advocaat en de rechter vonden een werkstraf passend en nuttig voor deze verdachte. ,,Dan blijft u aan de gang”, oordeelde de rechter.

De vrouw deed direct na de zitting afstand van haar recht op hoger beroep. De straf is definitief.