Deel dit artikel op social platform

De Bavinckschool gaat op de schop

In de voorjaarsvakantie zijn de leerlingen van de Bavinckschool verhuisd naar de oude Groen van Prinstererschool aan de Vivaldiweg. Dit voorjaar gaat de Bavinckschool namelijk op de schop. De Bavinckschool is de derde school die volledig vernieuwd wordt na de nieuwbouw van de Calvijnschool/Sterrenlicht en de Groen van Prinstererschool/Grondtoon.

Marloes ter Haar

Voor de renovatie van de Bavinckschool heeft de gemeente Bunschoten een budget uitgetrokken dat vergelijkbaar is met nieuwbouw. Het buitenaanzicht zal grotendeels behouden blijven als blijvende herinnering aan de bijna 100 jaar oude Bavinckschool. De binnenzijde echter wordt volledig gestript, opnieuw ingedeeld en wordt opnieuw opgebouwd.

De renovatie duurt meer dan een jaar en in de zomervakantie van 2023 hopen de leerlingen terug te verhuizen naar het gebouw aan de Flevolaan. De sfeerimpressies geven al een aardige indruk van wat hen te wachten staat: een mooie centrale hal met tribunetrap, lokalen die grenzen aan leerpleinen en een heus kidslab. In dit experimentele lokaal is alle ruimte voor creatieve en wetenschappelijke vakken. Ook de binnentuin ontbreekt niet met mogelijk een heuse glijbaan van binnen naar buiten toe.

Vooruitlopend op dit nieuwe schoolgebouw is de Bavinckschool al druk bezig met onderwijsvernieuwing: voor rekenen krijgen de leerlingen via hun chromebook les op hun eigen niveau, in de middagen zijn de leerlingen steeds meer bezig met het spelend en onderzoekend leren en de Bavinckschool heeft een eigen hoogbegaafdheidsspecialist die les geeft aan de plusklas de zogenaamde Klautergroep. Reden genoeg om het nieuwe motto al te gebruiken: Je blinkt uit op de Bavinck…

Deze week start de Bavinckschool als pilot met het continurooster en volgend jaar wordt dat uitgebreid met kinderopvang van het CKCB in de school. Volgend jaar zal er dus een volledig vernieuwde Bavinckschool geopend worden. De ambities zijn groot, maar het doel van de Bavinckschool blijft wel om kleine groepen te behouden in een school waarin iedereen elkaar goed kent en ieder kind gezien wordt.

Maandag was er een feestelijke start op de tijdelijke locatie. Met ballonnen en een rode loper is ook de locatie aan de Vivaldiweg weer helemaal in gebruik. Voor iedereen is dat even wennen.

Vooruitlopend op de nieuwbouw heeft de Bavinckschool al spiksplinternieuwe digiborden gekregen die ook door de leerlingen bediend kunnen worden.

Last but not least wordt deze maand de Bibliotheek op School geopend.

Voordat de slopershamer toeslaat op de locatie aan de Flevolaan, wordt binnenkort gestart met het voorbereidend onderzoek naar de constructie van het gebouw. In de zomer wordt gestart met de opbouw van de nieuwe Bavinckschool.