Deel dit artikel op social platform

Drie Spakenburgse winnaressen tijdens Miss Teen of Utrecht

Marloes ter Haar

De finale van Miss Teen of Utrecht 2022 vond afgelopen weekend plaats. Maar liefst drie van de vier Spakenburgse finalisten vielen in de prijzen.

Tijdens Miss Teen of Utrecht 2022 zijn er meerdere prijzen te winnen. Voor verschillende thema’s werden er winnaressen benoemd. Zoals de miss met het grootste talent (Miss Talent) of de sportiefste miss (Miss Sport).

Mooie titel

Julia Zwaan werd uitgeroepen tot Miss Media of Utrecht. ,,Deze prijs gaat over hoe vaak je in de media bent gekomen”, geeft Julia aan. ,,Op wat voor manier jij jezelf naar buiten hebt gebracht. Via de krant, maar ook op mijn socialmediakanaal heb ik geprobeerd te laten zien hoe ik de ervaring van een missverkiezing heb beleefd!” En dat resulteerde in een mooie prijs voor Julia. Ze kijkt terug op een geweldige ervaring. ,,Het was supergezellig met alle meiden. Je doet zo je best en zet met z’n allen echt een complete show neer. Dat is heel gaaf”, legt Julia uit. Ze is dankbaar dat ze met een prijs naar huis mocht gaan. ,,Natuurlijk wil iedereen eerste worden, maar van de andere prijzen wilde ik heel graag deze winnen. Ik heb veel aan mijn Instagram gedaan om iedereen een kijkje te geven van mijn deelname en dat resulteerde in deze mooie titel!” En die titel zet ze ook door. ,,Ik blijf andere meiden inspireren met mijn Instagram”, glimlacht Julia. Ze ontving een sjerp en een kroontje. Ook heeft de miss leuk nieuws: ,,Ik heb mij alweer opgegeven voor dezelfde competitie, maar dan volgend jaar.” Je mag namelijk zo vaak meedoen als je wil. ,,Ik ben benieuwd of ik weer uitgenodigd wordt voor de castingdag. Ik was dit jaar vrij jong en daarom wil ik het volgend jaar graag nog een keer proberen”, zegt Julia.

De Spakenburgse Anouk Bangamu Arachchige bemachtigde de prijs voor Miss Talent. Zij doet aan voltige: dat is turnen op een paard. ,,We moesten allemaal een filmpje insturen van het talent wat je hebt”, legt Anouk uit. ,,Het was voor mij natuurlijk makkelijk om mijn voltigetalent te laten zien, omdat ik dit al ruim tien jaar doe!”

Plezier

De reden dat Anouk meedeed aan Miss Teen was dat ze wat minder druk was dit jaar met voltige. ,,Ik zou dit seizoen niet meedoen aan wedstrijden en was op zoek naar iets anders om te doen! Ik zag dat je je in kon schrijven voor de missverkiezingen en dat leek mij een mooie ervaring”, vertelt Anouk. ,,Je zou naast de verkiezing zelf nog een fotoshoot krijgen, mooie jurken mogen passen en helemaal opgemaakt worden.” En dat trok Anouk wel aan. Het meedoen was voor haar plezier. ,,En niet om te moeten winnen. Ik zou wel zien waar het mij zou brengen!” En zo heeft ze toch een leuke prijs in de wacht gesleept. ,,Voor deze keer vond ik het leuk om mee te doen. Misschien wil ik nog wel iets in de richting van styling, modellenwerk of modeshoots doen, maar niet per se voor een verkiezing”, vult Anouk nog aan. ,,Het was een geweldige ervaring. Tijdens de trainingen heb ik superleuke meiden leren kennen. We hadden allemaal hetzelfde doel en dezelfde interesses, dus was het makkelijk om met elkaar daarnaartoe te werken”, legt Anouk uit. Ze had tijdens de finale weinig zenuwen. ,,Ik heb vooral heel erg genoten! Toen ik de Miss Talent-titel had gewonnen, was ik echt superblij. Ook was het leuk dat naast mij ook Julia en Lisa een misstitel hebben gekregen!”

Want de officiële Miss Teen of Utrecht werd nog bekendgemaakt. Allereerst een top 5 en vervolgens een top 3. Lisa Zandbergen werd naar voren geroepen en er werd bekendgemaakt dat zij second runner-up was geworden. Dit is een mooie, derde plek. ,,Normaal ben ik eigenlijk nooit zenuwachtig, maar dit keer waren de zenuwen om te slopen”, kan de miss achteraf lachend zeggen. ,,Op een podium staan met een volle theaterzaal is toch wel spannend.” Ondanks deze zenuwen is het Lisa toch gelukt om de derde prijs te bemachtigen. ,,Ik ben trots op wat ik heb neergezet tijdens de finale!”, zegt ze. ,,Ik vond het echt een supergave ervaring om mee te mogen maken! Ik ben trots op alle finalisten en dankbaar voor de titel.”

De finale zit erop en het traject van Miss Teen is daarmee afgerond. De grote winnares van Miss Teen gaat door naar de landelijke competitie. De meiden kunnen nu nagenieten van deze bijzondere ervaring.