‘Het kan altijd erger’

Vrijdagmiddag 15 april, vanaf 15.30 uur, vindt de boekpresentatie van ‘Het kan altijd erger’, het nieuwste boek van Gaby Misuraca, plaats in de Bruna.

Gaby zit daar dan ook om boeken desgewenst te signeren. Er is een kopje koffie/thee of iets anders te drinken met daarbij iets lekkers.

Het boek, dat ook wel een vervolg is van Gaby’s vorige boek ‘Gino, een Italiaanse liefde’ (2012) gaat over de turbulente afgelopen jaren van Gaby’s leven. Toen zeven jaar geleden haar bijna negentigjarige moeder bij Gaby introk begon ze te schrijven over de onvrijheid die ze ervaarde, het verantwoordelijkheidsgevoel, maar ook de komische kanten van haar nieuwe leven met haar energieke uiterst aanwezige moeder. Ze genoot extra van de muzieklessen die ze altijd met veel plezier had gegeven, omdat ze dan even helemaal zichzelf kon zijn en van haar kleinkinderen, die na school veel bij haar kwamen.

Op een avond brak er brand uit in Gaby’s kindermuziekschool. Gaby en haar moeder wisten aan de vlammen te ontsnappen, maar konden voorlopig het huis niet meer bewonen. Gaby’s moeder trok tijdelijk bij haar oudste zoon in en Gaby huurde een appartementje in het centrum van Spakenburg. Vier maanden na de brand viel Gaby, ‘s nachts na het naar de wc gaan, en brak ze haar nek, ze bleek een hoge incomplete dwarslaesie opgelopen te hebben. Na een halfjaar in een revalidatiecentrum komt Gaby thuis in haar aangepaste huis. Nu probeert zij het beste te maken van haar beperkte bestaan.

Dit boek beschrijft de revalidatieproces na een dwarslaesie en de gevoelens van frustratie, machteloosheid en afhankelijkheid. Het boek gaat over het belang van een warme familie, vrienden en buren. Het verhaal belicht Gaby’s positiviteit, humor en haar visie dat je het beste van je leven moet proberen te maken. Het kan namelijk altijd erger!