Deel dit artikel op social platform

Museumweek in Museum Spakenburg

Van 4 tot 9 april is het Nationale Museumweek. Nu musea weer volop open zijn valt er veel te zien, ook in eigen dorp. Kom naar Museum Spakenburg en open je wereld!

Musea zijn plekken waar je nieuwe dingen kunt ontdekken, inspiratie op kunt doen en je kunt verwonderen. Stap uit je dagelijks patroon en breng een bezoekje aan Museum Spakenburg. ,,Veel mensen uit de gemeente Bunschoten bezoeken musea als ze op vakantie zijn, maar vaak weten ze niet hoe interessant het museum in eigen dorp is”, vertelt Adriaantje de Jong, conservator van het museum.

,,Het is heel fijn om na de moeilijke periode van de coronacrisis weer volop bezoekers te ontvangen. Bijvoorbeeld voor de vaste historische presentatie, de tijdelijke fototentoonstelling ‘De geheimen van de klederdracht’, met werk van Jeffrey van den Dikkenberg. Deze tentoonstelling biedt een uniek inkijkje in het leven van de laatste generatie vrouwen die nog dagelijks dracht draagt. Bovendien is de Museumweek een mooie start van het zomerseizoen, want vanaf 1 april is het museum weer zes dagen per week geopend.”

Met het thema ‘open je wereld’ willen de musea vooral bezoekers trekken die niet zo gewend zijn om naar een museum te gaan. Op woensdag 6 april organiseert het museum daarom om 11.00 uur en 14.00 uur een speciale rondleiding waarin je kennis maakt met alle hoogtepunten uit de collectie. Na afloop is het goed toeven in het museumcafé voor een kopje koffie met Spakenburgse koekspecialiteit. Bezoek met museumkaart is gratis. ,,Wees welkom tijdens de museumweek of later in het seizoen!’