Deel dit artikel op social platform

Alles valt op z’n plek tegen TEC

Eindelijk viel het kwartje een keer de goede kant op voor IJsselmeervogels. De roodwitten ontsnapten aan een vroege achterstand, kwamen enigszins gelukkig op voorsprong, maar toonden daarna een brok onverzettelijkheid en sloegen halverwege de tweede helft genadeloos toe. TEC werd met 3-0 aan de kant geschoven. Met iets meer accuratesse in de afwerking was een kwintet treffers mogelijk geweest. Daarnaast hield IJsselmeervogels de nul, mede doordat de jeugdige doelman Julian Prinsen heerste in de lucht, met zo nu een dan een behoorlijke luchtmacht van TEC tegenover zich.

Aanvalsleider Danny van den Meiracker, die met een treffer en een assist een substantieel aandeel had in de zege, was lovend over de doelman. ,,Ik moet onze keeper een groot compliment geven voor wat hij vandaag heeft laten. In de lucht was hij zwaar de baas over iedereen.” Prinsen zelf: ,,Ik kwam met gemixte gevoelens terug na dinsdagavond. Ik heb een aantal goede reddingen verricht tegen GVVV, maar wat bij mezelf en anderen blijft hangen is natuurlijk die 1-1, waarbij de muur verkeerd stond. Vandaag nam ik enigszins revanche. Ik heb weinig echte reddingen hoeven verrichten. Ik kwam vooral in actie bij corners en hoge ballen van de zijkanten. Daar was ik dominant in. Ze hebben heel veel lengte en soms was het dan ook hectisch voor de goal, maar ik heb de nul gehouden. Heel lekker.”

IJsselmeervogels hield dus de nul en wist daarnaast maar liefst drie keer te scoren. Danny van den Meiracker kopte in de 32ste minuut vanuit een corner de openingstreffer op het bord. ,,De bal werd iets van richting veranderd. Dat was het beetje geluk dat we nodig hadden. Het was het eerste zetje in de rug voor de drie punten vandaag.”

Na de pauze zorgde invaller Steven Sánchez Angulo er met twee treffers voor dat de marge uiteindelijk drie werd. Maar die had nog groter kunnen zijn. Van den Meiracker rekende dat ook zichzelf aan. ,,Inderdaad, ik had nog wel een kopballetje kunnen maken en in een andere situatie verwachtte ik de bal niet meer en bleef hij onder mijn voet hangen. Die ballen hadden er wel in gemogen, maar dat had gelukkig nu geen consequenties.”

Druk

De spits sprak van heel lekkere en broodnodige overwinning. ,,Ik denk ook wel dat het moest. Zeker als je hoort dat bijna alle ploegen boven en onder ons punten pakken. Aan de andere kant moeten we puur naar onszelf kijken en niet naar anderen. Het geluk was vandaag aan onze zijde. Een opluchting. Je weet dat je het elke wedstrijd lastig gaat krijgen. Elk duel staan we onder druk, omdat we moeten. Vandaag hebben we er met z’n allen voor geknokt. Dat is positief. Daarnaast scoren we er drie en krijgen geen treffer tegen. TEC heeft wel wat kansen gecreëerd, en speelde op het laatst opportunistisch. Dan kan de bal een keer verkeerd vallen, maar dat gebeurde niet.” Hij had ook nog wel een kritiekpuntje: ,,Voetballend kan het nog wel beter, maar dat telt op het moment niet. We moeten punten sprokkelen en dan zijn deze drie heel belangrijk. En op welke manier we ze pakken, maakt me niet zo heel veel uit.”

Opluchting

De blijdschap, maar bovenal opluchting was ook van het gezicht van trainer Gert Peter de Gunst te scheppen. Zo’n nederlagenreeks brengt volgens hem heel veel negativiteit teweeg. ,,Kom daar maar eens uit. Dat was de grootste uitdaging voor vandaag.”

De vraag hoe hij dat uit de hoofden van de spelers krijgt, speelde dagelijks door zijn gedachten. ,,Ik kan wel zeggen: ‘het komt wel goed”. Maar zo is het natuurlijk niet. Daar ben ik dag en nacht mee bezig. Dat is gewoon niet leuk. Het enige dat helpt zijn punten, een overwinning. Dat zie je nu ook in de kleedkamer. Iedereen is blij, zelfs de wissels.”

Hij was wel zo reëel te stellen dat tegen TEC alles de goede kant opviel voor de Vogels. Het had immers ook anders kunnen lopen. ,,Ik weet wat je bedoelt. We hebben vandaag eindelijk eens een keer een beetje geluk gehad. Als de bal die Juul (Julian Prinsen, AM) in de derde minuut knullig in de voeten van Yaël Eisden speelt, door Daan Blij wordt afgerond, wordt het een heel ander verhaal. Dan staat het 0-1 en moet ik het nog maar zien. We komen vervolgens fortuinlijk op voorsprong, maar daarna hebben we het aardig gedaan. Zeker na rust. Toen hadden we er wel zes kunnen maken. Maar dat maakt nu niets meer uit. De wissels vielen goed in. Kortom, het is op dit moment een en al positiviteit. Nogmaals, het enige waar ik kritiek op heb is de beginfase, maar daarin bleef ons gelukkig alles bespaard.”

De jeugdige doelman van IJsselmeervogels is die beginfase allang weer vergeten en inhaleert het succes van deze middag en kijkt vooruit. ,,Ik leef van week naar week. Zolang Jaimy er niet is, probeer ik er te staan. Dit was alweer mijn derde wedstrijd en ik merk wel, het went gauw.” Stiekem hoopt hij zelfs al een beetje op de derby. ,,Ik weet dat hij er aan gaat komen. Of ik speel, hangt van het herstel van Jaimy af. Maar het zou geweldig zijn als ik de derby mag spelen.”