Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Alles zit tegen bij IJsselmeervogels

IJsselmeervogels zit in een diep moeras. De rooien verloren zaterdag het uiterst belangrijke duel tegen Kozakken Boys met 2-1. De beslissende treffer viel in blessuretijd en kwam daardoor extra hard aan.

Marloes ter Haar

Op een kolkend sportpark De Zwaaier begon IJsselmeervogels met vertrouwen aan het duel, in de hoop dat de goede lijn – na de 3-0-overwinning vorige week op TEC – kon worden doorgetrokken. Maar de praktijk bleek weerbarstig. IJsselmeervogels liet de thuisploeg komen. Niet geheel onverdiend kwam Kozakken Boys op voorsprong. Doelman Julian Prinsen liet een kopbal van Leon Bot door de handen glippen.

IJsselmeervogels-trainer Gert Peter de Gunst bracht in de rust Pieter Langedijk voor Khalid Tadmine. Langedijk zorgde voor meer snelheid. Bovendien schoot Mitch Willems twintig minuten na de thee de bal tegen de touwen na een hoekschop van Langedijk.

De gelijkmaker betekende een tegenvaller voor de thuisploeg, die drie punten moest halen om weg te komen van de voorlaatste plaats. Die punten kwamen er uiteindelijk, want in blessuretijd werd de code van IJsselmeervogels opnieuw gekraakt. Kozakken-speler Johnny Lommers kapte Kai Heerings uit en schoof de bal in de verre hoek.

Dreun

Een dreun voor IJsselmeervogels. ,,Deze komt natuurlijk heel hard aan”, zei trainer Gert Peter de Gunst na afloop. ,,En helemaal de manier waarop.” Al snel verschoof de aandacht naar de derby. De vraag is of doelman Jaimy Schaap op tijd hersteld is van zijn buikblessure. ,,Zaterdag heeft hij weer getraind, het is afwachten hoe hij daarop reageert”, zegt De Gunst. ,,Wellicht kan hij maandagavond ook trainen. Als hij maandag ook goed traint, staat hij dinsdag onder de lat.”

De trainer nam opnieuw Marciano van Leijenhorst niet op in zijn selectie. Op de vraag of dat te maken heeft met zijn vertrek komende zomer, reageerde hij: ,,Néé. Ik mag maar zes veldwissels meenemen en kan niet iedereen een plaats geven.” Vervolgens komt de door Vince Gino Dekker gecancelde overstap naar IJsselmeervogels ter sprake. ,,Dat zijn mededelingen die van één kant komen. Je kunt niet zomaar dingen roepen als je getekend hebt. Dat is wat ze doen. Ik ga ervan uit dat Dekker volgend jaar bij IJsselmeervogels speelt.” Op de vraag of dat zal de wedstrijd van dinsdag ook een extra lading zal geven, antwoordt hij: ,,Het is maar net wat iedereen ervan maakt hè? Hij is gewoon een speler van Spakenburg dinsdag.”