Deel dit artikel op social platform

BC Shooters start seizoen met spectaculaire Shootersdag

 

Voor basketbalclub BC Shooters begint het nieuwe seizoen met een geweldige feestdag waarvan het hele dorp mag meegenieten. Op zaterdag 10 september staat sporthal De Kuil volledig in het teken van deze prachtige sport. Met basketbaldemonstraties, clinics, 3×3 toernooien en wedstrijden is er de hele dag genoeg te doen en te zien. Ook zijn er mooie prijzen te winnen. De dag wordt afgesloten met een geweldige afterparty met DJ Mixmaster ED.

,,Het gaat goed met onze vereniging!”, zegt André Bos, voorzitter van BC Shooters. ,,We zijn flink gegroeid in de laatste jaren en hebben inmiddels zo’n tweehonderd leden. Ons 50-jarig jubileumfeest is inmiddels alweer een jaar of zes geleden, het is weer tijd om iets moois te organiseren voor onze club.”

In maart 2020 had dit al moeten gebeuren. Er stond toen een prachtig programma klaar, maar dit werd op het laatste moment gecanceld vanwege de coronamaatregelen. Elk jaar is weer geprobeerd dit op te starten, maar nu is dat pas weer echt mogelijk. De vereniging pakt meteen goed uit. Niet alleen een feestje voor de leden, maar voor iedereen die het leuk vindt om het basketbalsfeertje te proeven.

Showcase Basketball

André Bos: ,,We hebben een mooi programma opgesteld met verschillende elementen. Ik ben er erg blij mee dat we Galdino van Showcase Basketball bereid hebben gevonden om clinics te verzorgen en shows te geven door de dag heen. Deze vorm van freestyle basketball is echt fantastisch, je krijgt door spectaculaire acts te zien wat je allemaal met een basketbal kunt doen.”

De dag begint om 10.00 uur met een clinic door Showcase Basketball voor de jongste jeugd (Bambino’s en Mix U10). De jeugdteams van U12 (drie meidenteams en één jongensteam) zijn ‘s middags aan de beurt voor deze gave workshop. Alle kinderen die aan deze clinics deelnemen mogen een vriend of vriendin meenemen.

Publiek is welkom

De oudere jeugd- en de dames- en herenteams krijgen tussen 11.00 en 15.30 uur de kans om hun skills te tonen in een gezellig 3×3 mix-toernooi. ,,Publiek is hierbij uiteraard van harte welkom. 3×3 toernooitjes zijn aantrekkelijk om naar te kijken, er gebeurt veel op het veld.” Halverwege het toernooi is er om 12.30 uur een demonstratiewedstrijd van het enige jeugdteam van Shooters dat op landelijk niveau speelt (V16-1). Deze meiden hebben de hele zomer doorgetraind en zijn in topvorm, ze laten graag zien hoe leuk basketbal is.

Zelf ook meedoen?

Aan het eind van de middag verzorgt Showcase Basketball een clinic voor ouders, sponsoren en als er nog ruimte is voor overige geïnteresseerden. Galdino van Showcase Basketball brengt op interactieve wijze de beginselen van het basketbal bij. André Bos: ,,Wij verwachten een hoge opkomst, maar vol = vol. Wie mee wil doen kan zich uiterlijk 3 september aanmelden via info@bcshooters.nl.

Feestavond

Ook de herenselectie van Shooters geeft een demonstratiewedstrijd (van 17.45 tot circa 20.00 uur). Tussendoor zijn er optredens van Project II – de nummer vijf van het afgelopen WK Streetdance – en Showcase Basketball. Ook zijn er door het publiek fantastische prijzen te winnen met ‘Lucky Shot’ en aansluitend een mega-knalprijs met ‘Prop ‘m erin’. Genoeg reden om gezellig in de sporthal te blijven.

Maar ook buiten is het sfeervol. Met dank aan vele sponsors zijn er talloze prijzen te winnen met spellen zoals rad van fortuin, raad de pot en ouderwets sjoelen. Voor de kinderen staat er een springkussen en natuurlijk wordt er ook aan de inwendige mens gedacht.

De avond wordt na de prijsuitreiking afgesloten met een geweldig feest waarbij jong en oud van harte welkom zijn. Jongeren onder de zestien zijn onder begeleiding welkom én er wordt toegezien op Nix18. DJ Mixmaster ED is aanwezig om er een onvergetelijk feest van te maken.

BC Shooters nodigt iedereen van harte uit om op 10 september gezellig even binnen te lopen in De Kuil

BC Shooters nodigt iedereen van harte uit om op 10 september gezellig even binnen te lopen in De Kuil. In de advertentie hiernaast is het precieze programma van deze Shootersdag te vinden. Ook op de website van de club (www.bcshooters.nl) is dit terug te lezen.

,,Als bestuur en feestcommissie zijn we erg blij dat we deze dag kunnen aanbieden aan onze leden en dorpsgenoten. We hopen basketbal zo nog beter op de kaart te zetten in Bunschoten-Spakenburg”, besluit André Bos enthousiast.