Search
6°C
Deel dit artikel op social platform

BC Shooters wint knap van koploper

In de langzaam weer op gang komende competitie, trof Shooters afgelopen weekend koploper Blue Stars uit Diemen.

Marloes ter Haar

Net als Shooters hadden de Diemenaren wat personele problemen, maar konden met een zeer ervaren kern aantreden in De Kuil. Dat kon de Spakenburgse ploeg niet zeggen, want met nog steeds de vele blessures in combinatie met corona naweeën, moesten worden opgelost vanuit het U22-team, dat eerder op de dag al een wedstrijd had gespeeld.

In het eerste kwart ging de strijd aanvankelijk gelijk op tot 9- 9, maar daarna leek Blue Stars een maatje te groot. Aan het eind van het kwart stond er een tussenstand van 11-21 op het scorebord, die weinig hoopvol stemde.

Ook aan het begin van het tweede kwart slaagden de Spakenburgers er niet meteen in het tij te keren. Toch gebeurde dat uiteindelijk, want via 11-24 vochten de jonkies en meer ervaren spelers zich weer terug in de wedstrijd, met als uitblinkers Lars Krieger en Bart de Graaf. Een gelijke stand (28-28) bij rust was de beloning voor de onverzettelijkheid van de gehele ploeg.

Na de rust was de strijd aanvankelijk gelijk opgaand, maar daarna nam Blue Stars het heft wat meer in handen. Er kwam weer wat licht in de stand in het voordeel van de ploeg uit Diemen.

Met een tussenstand van 46-51 kon het laatste kwart aanvangen, waarin Blue Stars verder uitliep naar 50-61. Met vrouw en kinderen voor het eerst dit seizoen op de tribune (door corona), liet toen routinier en gelegenheidscaptain van de ploeg Joost Dijkema zijn beste kwart van het seizoen zien. De hele ploeg vocht zich terug in de wedstrijd met als aanvallend eindstation veelal Dijkema. Bij 63-63 was er weer volledige aansluiting en kon de wedstrijd weer alle kanten op. De ploegen pakten om de beurt een minimale voorsprong, die niet groter was dan twee punten. Vlak voor tijd was BC Shooters de eerste, die het verschil weer op drie punten kreeg 72-69. Blue Stars had met zes seconden op de klok, nog een poging om de stand gelijk te trekken. Geen driepunters toestaan en geen persoonlijk fouten met vrije worpen als gevolg was het devies. Blue Stars kwam niet tot een driepunter, maar scoorde wel, waarbij de Spakenburgers de bal konden oprapen om met gespitste oren het eindsignaal te horen. De eerste overwinning (72-71) in dit moeilijke seizoen was een feit en smaakt naar meer.

Scores: Joost Dijkema 22, Lars Krieger 21, Bart de Graaf 10, Robbe van Dijk 6, Youri van Lingen 5, Lars Klaassenbos 4, William Koelewijn 2, Robbert Vellekoop 2.