Deel dit artikel op social platform

Bestuur IJsselmeervogels komt met verklaring

 

Het bestuur van IJsselmeervogels komt naar aanleiding van de ongeregeldheden afgelopen zaterdag in Volendam op de website van de club met een verklaring.

Het bestuur: ,,Afgelopen zaterdag 6 mei is de wedstrijd van IJsselmeervogels tegen Jong Volendam na het gooien van bier tijdelijk gestaakt. Nadat dit nog een keer gebeurde, is de wedstrijd definitief gestaakt. Daarna ontstonden er ordeverstoringen in het stadion van FC Volendam. Inmiddels heeft de aanklager amateurvoetbal bepaald dat het restant van deze wedstrijd, drie minuten, moet worden uitgespeeld. De competitieplanner van de KNVB heeft gemeld dat deze drie minuten op dinsdagavond 16 mei vanaf 20.30 uur zullen worden gespeeld.

Het bestuur van IJsselmeervogels betreurt de gang van zaken van afgelopen zaterdag ten zeerste en is direct al zaterdagavond een onderzoek gestart naar het aandeel van supporters van IJsselmeervogels in de ordeverstoringen. Dit onderzoek is nog in volle gang. Voor IJsselmeervogels zijn misdragingen onacceptabel en we zullen dan ook niet nalaten passende maatregelen te treffen tegen mensen die zich hieraan schuldig hebben gemaakt.

Het vraagt tijd en zorgvuldigheid de zaak grondig te onderzoeken. Deze zaak wordt ongetwijfeld vervolgd en we hopen als bestuur hierover zo snel mogelijk meer duidelijkheid te geven.”