Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

BFV-toernooi live te volgen vanuit huis

De razendpopulaire podcast BFV Proat, onder leiding van Irfan Tuncer en Jos Pijpers, is bezig met zijn tweede seizoen. Dit seizoen breiden de jongens hun horizon uit en kunnen dankzij sponsoring dromen laten uitkomen.

,,We zijn dit jaar begonnen met seizoen 2. Seizoen 1 gaf heel veel positieve reacties en naar aanleiding daarvan hebben we besloten seizoen 2 te gaan lanceren”, begint Irfan. ,,Seizoen 2 is wel in een ander jasje. Enerzijds omdat we nu een stuk minder afleveringen maken dan in seizoen 1. We houden het nu op één keer per week, in plaats van twee. Maar om dat te compenseren hebben we besloten om met de finaleweek live te gaan. Dat is dan de verliezersronde, tussenronde en finaleavond. Mensen kunnen het live kijken vanuit huis. Dat kan via YouTube, maar ook in De Kuil, want als je niet meer op de tribune kan vanwege drukte, staan er schermen die gefaciliteerd worden door Jaap en Dave van De Kuil. Zo kun je gewoon naar De Kuil komen én de wedstrijden zien. En dat kunnen we allemaal doen mede dankzij ‘t Stoepje, want zij zijn dit jaar onze socialmediapartner geworden.”

Belangrijk

Emma Duijst, afdeling Marketing & Communicatie van ‘t Stoepje, vertelt waarom zij in zee zijn gegaan met het olijke duo. ,,We zagen het succes van BFV Proat en de ambitieuze plannen voor het realiseren van een livestream. Daar is natuurlijk een sponsor voor nodig. Als ‘t Stoepje zijn wij sponsor van meerdere sportverenigingen, omdat we een steentje willen bijdragen aan het belang van sport in de maatschappij. Het BFV-toernooi is een groot toernooi in het dorp waar zowel jongeren als ouderen aan meedoen. Wij vonden het belangrijk dat de ambitieuze plannen van BFV Proat gerealiseerd zouden kunnen worden. En eigenlijk is zo het balletje gaan rollen.”

Emma vervolgt over de samenwerking tussen ‘t Stoepje en BFV Proat: ,,Daarnaast is de BFV-doelgroep een doelgroep die wij graag bij ons zien werken, op de markt of in onze bakkerij. Het BFV-toernooi verwelkomt jaarlijks vele enthousiaste voetballers en supporters, en wij zijn op zoek naar dat enthousiasme in onze medewerkers en ondernemers. Wij hopen dat te bereiken door samen te werken met BFV Proat.”

,,We wilden gewoon echt een stap gaan maken, maar dat is best lastig want we zijn vorig jaar uit het niets begonnen. Daarbij hebben we heel veel hulp gehad van de Social Angels en zonder hen hadden we het niet gekund. Eigenlijk achter de schermen regelen zij alles. Jos en ik maken alleen maar de show, zou ik haast zeggen. Inhoudelijk doen we alles; de gasten, de vragen, de opzet. Maar voor de rest doet Social Angels dat. Zij zorgen ervoor dat de aflevering online staat en regelen onze sociale media. Zij zorgen dat wij zonder kopzorgen de show kunnen maken”, vertelt Irfan.

Gigantisch

Het realiseren van een livestream is een droom van Irfan en Jos. Jos: ,,Het BFV-toernooi is gigantisch. Elk jaar komen er meer mensen kijken, al vanaf de poulefase. Het is tijdens de finaleweek áltijd gigantisch warm en druk. Daar moest iets op bedacht worden. Ook De Kuil zag dit probleem in. We kwamen al snel tot het idee van een livestream.” Irfan vult aan: ,,Voor ons is het een uitbreiding van de show. En voor De Kuil is het een middel om meer mensen de wedstrijden te laten kijken. Een win-winsituatie dus.”

Maar hoe gaat het eruit zien? ,,We zitten daar in een hokje. We gaan proberen de spelers, die verloren hebben en chagrijnig zijn, bij ons aan tafel te laten komen zitten. Daar heb ik wel echt heel veel zin in. Dan krijg je leuke tv. Suzanne Koelewijn van de Social Angels helpt ons ook tijdens de finaleweek met het benaderen van mensen die in onze show willen. Iedereen kan dus benaderd worden. En verder is het spontane tv en spelen we in op de wedstrijden. We doen ook een voorbeschouwing en praten over de wedstrijden, net alsof je naar een Champions League-wedstrijd kijkt. Dat is een beetje het idee van het format dat we willen opzetten. En we hebben Tijmen Beekhuis, Hille-Wim Beekhuis, Stefan Koelewijn en Pierre van de Gijp die verslag gaan leggen van de wedstrijden. Het wordt groots!”

Voor mensen die graag eens een wedstrijd willen zien, maar geen zin hebben om naar De Kuil te komen vanwege de drukte of andere belemmeringen, is de optie voor livestream geweldig. ,,Zo kan iedereen kijken en kunnen ook andere generaties bereikt worden dan die bij het BFV-toernooi komen. Opa’s en oma’s kunnen hun kleinkinderen zien voetballen en luisteren naar het commentaar van Tijmen, Hille-Wim, Stefan en Pierre. En wij houden ons dan bezig met de show. Mensen uit het publiek, spelers en trainers, we hopen dat er veel mensen aanschuiven en verhaal komen doen van hun gewonnen of verloren wedstrijd”, vertelt Jos.

Stroomversnelling

Ze zeggen weleens: dromen zijn om waar te maken. En dat doen Jos en Irfan. ,,Ik had een droom om een podcast te beginnen over en voor het dorp. Irfan kwam met het idee om te starten bij het BFV-toernooi. We zouden het eerst simpel gaan doen met een telefoon in een veranda. We kwamen via via bij Wouter Koelewijn van Social Angels terecht en toen is het in een stroomversnelling gekomen. We nemen nu op in een geweldige studio”, vertelt Jos. Hierop vult Irfan aan: ,,We leven dus eigenlijk onze droom. We hadden niet verwacht dat het zo groot zou worden en dat we ook live gaan. En ook het feit dat een bedrijf zoals ‘t Stoepje ons wil gaan sponsoren en bijstaat om deze stap te nemen, dat zegt zoveel.” ,,Ik kijk er naar uit om er een feestje van te maken”, sluit Jos af.

‘t Stoepje is blij met de samenwerking en kijkt uit naar de finaleweek. Voor de jongens geldt dit ook. Daarnaast zijn Irfan en Jos blij met de Social Angels en andere sponsoren en samenwerkingen.