Deel dit artikel op social platform

DERBY ‘Bij ons hoef je niemand te motiveren’

Jeffrey van den Dikkenberg doorliep de jeugdopleiding van de rooien, maar is nu een belangrijke pion bij de groenen. Hij laat weten hoe hij tegen de komende derby aankijkt.

,,Dit is natuurlijk een historische situatie”, begint hij. ,,Iedereen kent de derby rood tegen blauw. Misschien doet deze situatie zich ook maar één seizoen voor. Dat weten we niet.” De aanvallende middenvelder is enorm trots op de prestaties van Eemdijk tot nu toe. ,,De laatste weken zijn misschien wat tegenvallend. Toch hebben we best wat puntjes verzameld. We moeten vooral kijken naar wat we wel goed doen, in plaats van naar verbeterpunten.”

Cijfermatig is Van den Dikkenberg bezig aan een matig seizoen. ,,Vorig jaar maakte ik vijftien goals.” Dit seizoen staat hij na tien duels op één treffer. Afgelopen zaterdag scoorde hij in Haaksbergen tegen HSC ’21. ,,Op dit moment denken mensen natuurlijk gauw: ‘Hij is niet in vorm’. Ondanks deze feiten is Van den Dikkenberg het niet helemaal eens met deze bewering. ,,Ik weet dat ik beter kan. Ik ben nog niet tevreden met wat ik heb laten zien. Maar dat is niet een kwestie van vorm. We hebben dit seizoen te maken met verschillende basisopstellingen. Het is daarom soms nog zoeken hoe we elkaar het beste weten te vinden.”

Ook speelt het niveauverschil hierin een rol. ,,Tegenstanders in de Derde Divisie zijn beter. Vorig jaar waren we in de eindfase echt fitter en sterker. Nu is dat verschil niet groot meer. Om nog maar niet te spreken over het stukje intensiteit, ervaring en gogme.”

Tevreden met punt

Eemdijk bestaat voor tachtig procent uit jongens uit het dorp. Bijna allemaal met een rood of blauw verleden. ,,De jongens met een blauw verleden hebben automatisch aversie tegen rood. Dat geldt ook voor jongens die het bij de rooien net niet hebben gered,” zo verwijst hij impliciet naar zichzelf. ,,We willen de Spakenburgse mentaliteit laten zien. Laten zien dat goede Spakenburgse, eigen jongens nog bestaan. Bij ons hoef je niemand te motiveren voor deze wedstrijd.”

Van den Dikkenberg heeft ook een boodschap voor collega-Spakenburger Gerwin van de Groep. ,,Kijk, Gerwin doet het nu goed. Hij krijgt de tijd om aan het niveau te wennen. Daar ben ik blij mee voor hem. Die jongen is na dit seizoen een volwaardige back op dit niveau, honderd procent.” Op de vraag hoe IJsselmeervogels-Eemdijk gaat eindigen, antwoordt hij: ,,Met elk resultaat voor ons ben ik tevreden. Maar dan ga ik toch voor 1-2.”

Lees nog meer artikelen in de speciale derbykrant die u aantreft bij de Bunschoter van afgelopen woensdag.