Search
17°C
Deel dit artikel op social platform

Bilal Oztürk doet mee aan EK-zaalvoetbal in Italië

 

Weinig mensen weten dat er in Nederland zaalvoetbalteams zijn voor dove vrouwen en mannen. En ze doen het nog goed ook! Beide teams zijn dit jaar geplaatst voor het EK zaalvoetbal. Dit EK vindt plaats van 13 tot en met 22 oktober 2022 in Montesilvano, Italië. Bilal Oztürk (29) woont zijn hele leven al in Bunschoten-Spakenburg en neemt dit jaar deel aan dit EK. Hij is al slechthorend vanaf zijn geboorte en draagt daarom dagelijks een gehoorapparaat.

Bilal verblijft op dit moment in Italië. Vandaag speelt Nederland om 12.45 uur de eerste wedstrijd tegen Israël. De wedstrijden kunnen via deze link live meegekeken worden.

Zaterdag spelen de Nederlanders tegen Zweden en maandag tegen Schotland. Als alles goed gaat mag het team naar de kwartfinales en dan zijn ze ook verzekerd van een plek op het WK in 2023.

Lees het hele interview met Bilal, over zijn ervaringen en de regels bij het zaalvoetbal voor doven, in de krant van morgen. Ook te downloaden in de app! Probeer de Bunschoter nu 6 weken gratis door hier te klikken.