Search
6°C
Deel dit artikel op social platform

Judogevecht tussen blauwe en rode jeugdvoetballers (+ VIDEO)

Het televisieprogramma Zappsport was dinsdag aanwezig op sportpark de Westmaat.

Drie enthousiaste jeugdvoetballers van zowel SV Spakenburg als IJsselmeervogels gingen de uitdaging met elkaar aan, maar niet op het voetbalveld. Ze betraden de judomat. Aan de blauwe zijde waren Valentijn, Derric en Joep vertegenwoordigd en kregen een training van Jim Heijman, een ervaren judoka die al sinds zijn zesde actief is in de judowereld, onder andere als lid van Team NL.

Aan de rode zijde waren Joep, Kai en Job vertegenwoordigd, die een training kregen van judoka Joanne van Lieshout. De winnares van de Young Talent Award tijdens het NOC*NSF Sportgala in 2022, is actief in de categorie -63 kilogram en heeft meerdere wereldtitels op haar naam staan.

Beide teams ondergingen een uitgebreide training, gevolgd door een confrontatie op de judomat. Veel bekenden van de voetballers waren ook aanwezig. In de eerste match stonden Joep en Joep tegenover elkaar, wat eindigde in een gelijkspel. Helaas raakte Joep van SV Spakenburg geblesseerd aan zijn arm en kon niet verder deelnemen.

In de tweede partij nam Job (IJsselmeervogels) het op tegen Valentijn (SV Spakenburg). De strijd begon fel, waarbij Job Valentijn snel op de grond wist te werpen. Uiteindelijk kwam er een gelijkspel toen Valentijn een succesvolle beenworp inzette. Vervolgens behaalde Valentijn opnieuw punten door Job in een houdgreep te houden, waarmee hij ook een derde punt verdiende.

Derric (SV Spakenburg) en Kai (IJsselmeervogels) speelden de laatste partij. Ondanks hun vriendschap buiten de judomat, zetten ze die even opzij voor de wedstrijd. Derric probeerde een beenworp bij Kai, maar Kai wist dit te voorkomen en gooide Derric op zijn rug, wat resulteerde in het eerste punt voor IJsselmeervogels. Kai voegde nog een punt toe met een succesvolle beenworp, waardoor IJsselmeervogels de meeste punten verzamelde.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en moesten ze de gewonnen beker delen.

Bekijk hier de reportage: