Search
6°C
Deel dit artikel op social platform

Burgemeester Katwijk noemt Spakenburg als voorbeeld

Na supportersproblemen in het voorjaar van 2022 besloot burgemeester Cornelis Visser van Katwijk tot een uitsupportersverbod als de Katwijkse tweededivisionisten Katwijk en Quick Boys onderling tegen elkaar spelen of Spakenburg op bezoek krijgen.

Deze maatregel zou twee jaar duren. Burgemeester Cornelis Visser besloot enige tijd geleden echter dat bij de derby tussen Katwijk en Quick Boys komende zaterdag weer uitsupporters op De Krom aanwezig mochten zijn. Als proef waren op 25 november 250 supporters van Spakenburg toegelaten op Nieuw Zuid tijdens het duel Quick-Boys-Spakenburg. Dat verliep goed. Nadat Katwijk-supporters op 21 december na het KNVB-bekerduel de supportersbus van Almere City bekogelden, waarbij de ME moest optreden, ging dat plan half januari weer de ijskast in.

Op de site van Omroep West geeft burgemeester Visser aan dat voetbalclub Spakenburg het afgelopen jaar aan de hand van een streng optredend bestuur veel problemen heeft opgelost. ,,Een houding die hij niet terugziet bij de clubs uit zijn gemeente. ‘Op het moment dat iemand zich misdraagt dan moet je er tegen optreden. Dat doen wij hier, dat doet de politie, dat doe je thuis. Alleen klaarblijkelijk is dat bij voetbalclubs heel lastig’.”