Deel dit artikel op social platform

Chris de Graaf nieuwe trainer Spakenburg

 

Chris de Graaf is de nieuwe trainer van Spakenburg. Hij staat vanavond al voor de groep.

De oud-eerste-eftalspeler is de opvolger van Patrick Loenen waarvan de club maandag afscheid nam. Loenen had volgens Hugo Bol van de technische commissie het gevoel ‘een gevecht te voeren dat hij niet kon winnen’.

De 35-jarige Bunschoter – kind van de club – werd al nadrukkelijk genoemd als opvolger van Loenen nadat deze eerder aankondigde niet voor een tweede seizoen te gaan. De Graaf heeft een contract van 2,5 jaar getekend.

Jorg Hartog wordt tot het einde van dit seizoen als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf.

De Graaf was vorig seizoen interim-trainer van de blauwen na het ontslag van Eric Meijers. Hij leiddde de blauwen samen met Jochem Twisker weg van de degradatieplaatsten en eindigde de competitie op de negende plaats in de Tweede Divsiie.

Eind september ontving de coach zijn trainersdiploma UEFA A, waardoor hij officeel clubs in de Tweede Divisie mag trainen.

Chris de Graaf stelt op de clubwebsite ‘trots te zijn om de trainersklus bij zijn eigen club’ op te mogen pakken. ,,En dat ik nu na twee interim-klussen langer voor de groep mag staan, maakt het natuurlijk alleen maar mooier.” Dit seizoen wil de 35-jarige Spakenburger eerst rust creëren om van daaruit te gaan bouwen. ,,Stap voor stap willen we naar een hogere eindklassering met een herkenbaar team dat op een aantrekkelijke manier en met een herkenbaar gezicht voetbal speelt. Ik heb er alle vertrouwen in dat we daarin gaan slagen met z’n allen. En dat we samen – de technische commissie, de technische staf, spelers en de blauwe supporters – bouwen aan een mooie toekomst van SV Spakenburg.”