Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Dames De Vaart na 24 jaar weer kampioen

Het dames 1-team van Zwem- & Poloclub de Vaart is zaterdag kampioen geworden.

Zaterdagavond 13 april 2024. De dames 1 van Zwem- & Poloclub de Vaart zijn aangekomen bij het sportcomplex Merwestein in Nieuwegein. De spanning zit er goed in, want vanavond kunnen ze voor het eerst in 24 jaar weer kampioen worden. Maar dan moeten ze eerst deze waterpolowedstrijd winnen.

De eerste periode gaat van start, De Vaart is duidelijk beter, maar heeft moeite met de afronding. Maar dan is het openingsdoelpunt daar, Silvana ter Haar twijfelt geen moment en opent de wedstrijd door met een keihard schot de stand op 0-1 te zetten!.

Niet veel later breidt Judith de Graaf-Bos de score uit naar een 0-2, ook Teunie Nel-Hartog weet nog in de eerste periode te scoren en zet daarmee de stand op 0-3.

Bij aanvang van de tweede periode zet Judith de stand al snel op 0-4, ze speelt een ijzersterke wedstrijd en weet haar zenuwen goed onder controle te houden. Ook de 1-5 en 1-6 neemt Judith voor haar rekening. Met slecht één tegendoelpunt dankzij uitstekend keeperswerk van Cynthia Duijst sluit De Vaart de tweede periode af.

De derde periode verloopt vrij rustig, beide teams scoren slechts één keer. Pauline Figge-ter Beek scoort voor De Vaart en daarmee is de stand naar drie kwart van de wedstrijd 2-7. De Vaart heeft nog veel kansen, misschien zijn het de zenuwen, maar ze willen er lang niet allemaal in.

De vierde en laatste periode wordt geopend met een doelpunt van wederom Pauline, 2-8. Francelle ter Beek- Varenkamp scoort de 2-9 en Naomi Bos maakt het laatste doelpunt voor De Vaart, 3-10. Aan het einde weet Aquarijn nog één keer te scoren, wat de eindstand op 4-10 brengt.

De wedstrijd is voorbij en de dames zijn vervuld met blijdschap. Het kampioenschap is binnen en dat mag gevierd worden! Al snel ligt het hele team inclusief coach in het water te schreeuwen van blijdschap. De dames worden niet veel later op de kant in het zwembad gehuldigd met bloemen, medailles en de felbegeerde schaal. Op de terugweg naar Zwembad de Duker wordt het feest in de auto’s al gevierd. Champagne, zingen, schreeuwen, het is een groot feest. Bij aankomst worden de dames onthaald met fakkels en gezang. Het feest gaat verder tot in de vroege uurtjes, een seizoen om nooit te vergeten.