Deel dit artikel op social platform

Dames HVBS zijn ook Houten de baas

De dames van HVBS speelden zaterdag een thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst, HV Houten.

Marloes ter Haar

Na het eerste fluitsignaal begon HVBS met de aanval, maar deze werd niet goed afgemaakt waardoor HV Houten op een 0-1 voorsprong kwam. Marina Heinen gaf hier gauw antwoord op met een hard afstandsschot.

De systemen begonnen te lopen en dit werd beloond met drie doelpunten van Lieke Prins. Verdedigend stond HVBS niet scherp, waardoor HV Houten steeds één doelpunt op voorsprong stond. Keepster Hillegonde van Twillert bracht hier verandering in door een schot op doel te stoppen en een lange bal naar Mariëlle van den Akker te gooien waardoor het gelijk werd (9-9).

De verdediging van HVBS begon steeds beter te lopen waardoor de teams de rust ingingen met een kleine voorsprong voor HVBS van 15-12.

De tweede helft begon HVBS gelijk scherp in de verdediging waardoor Marina Heinen een aantal keren mooi de bal kon onderscheppen en de 16-12 op het scorebord knalde. Hierna werd het aanvallende spel van HVBS wat slordiger waardoor HV Houten terug kon komen tot 20-18. HVBS dames herpakte zich weer door mooie doelpunten van Marina Heinen, Lieke Prins en Nathalie Hopman. Ook Sacha Roelofs zorgde met een vlijmscherp schot dat de stand naar 22-18 ging. In de dekking van HV Houten kwam steeds meer ruimte waardoor ook cirkelloopster Mara Wijngaarden een doelpunt kon meepikken. Uiteindelijk werd de wedstrijd goed uitgespeeld door HVBS en dit resulteerde in een eindstand van 28-22.

Doelpuntenmakers: Lieke Prins (7x), Marina Heinen (6x), Sacha Roelofs (5x), Mariëlle van den Akker (4x), Annet van de Vuurst (2x), Jet Steur (2x), Nathalie Hopman (1x) en Mara Wijngaarden (1x).