Deel dit artikel op social platform

Dames Shooters afgeremd in opmars

De dames van BC Shooters traden zaterdag aan in een thuiswedstrijd tegen de huidige nummer 4 van de ranglijst, Rowic uit Dordrecht.

Het Spakenburgse keurkorps wilde hun opmars richting de top 3 na een goede reeks graag voortzetten tegen deze iets lager geplaatste concurrent. Rowic had wel iets minder wedstrijden achter de rug, waardoor hun nummer 4 notering ietwat vertekend kon lijken.

BC Shooters moest gehavend aantreden tegen de bezoekende ploeg en speelde een zwak eerste kwart. De bezoekers leken minder sterk maar waren beter in de afronding waar de thuisploeg, ondanks prima uitgespeelde aanvallen, er niet in slaagde de bal in het netje te krijgen. Via 4-10 na 5 minuten spelen eindigde het eerste kwart met een stand van 8-14. Shooters moest aan de bak.

Rowic kon de voorsprong in de beginfase van het tweede kwart nog iets uitbouwen doordat BC Shooters veel persoonlijke fouten kreeg toebedeeld door de scheidsrechters. Onder aanvoering van Danielle Koelewijn en Angeline Bout wist Shooters dit om te buigen en weer aan te sluiten. Shooters ontving weliswaar beduidend meer fouten dan de tegenstander maar kon ondanks dat gegeven toch beter tot scoren komen. Met een tussenstand van 22-23 ging men de rust in.

Ook in het spannende derde kwart waren de fouten in overtal voor BC Shooters. Maar ook nu wisten de dames hier goed mee om te gaan. Ze vochten voor iedere bal en heersten veelal in de rebound. Met een driepunter van Angeline Bout kwam het thuisteam voor het eerst op een 36-35 voorsprong. De bedroevende arbitrage wierp ook nu weer roet in het eten en gaf Rowic de mogelijkheid om vanaf de vrijeworplijn toch weer een voorsprong (36-42) te pakken. Shooters probeerde de verdediging wat aan te trekken ondanks de foutenlast en wist via scores van Jeanine Korlaar, Jacky Zwerver en tot op dat moment niet zichtbare Anne Marie Hoeve eind derde kwart een 45-43 voorsprong te nemen.

In het vierde kwart zette Shooters goed door en liep zelfs uit naar 53-48 met nog vijf minuten te gaan. De dames uit Bunschoten slaagden er daarna keer op keer niet in om tot scoren te komen. Rowic daarentegen miste geen schot meer en kwam via 53-53 met nog 3 minuten te gaan op 53-58. Angeline Bout wist met nog een driepunter op 56-58 te komen maar de foutenlast en het falen in de afwerking brachten BC Shooters niet meer dichterbij. De damesverloren met 56-60.

Scores BC Shooters: Angeline Bout (14), Anne-Marie Hoeve (10), Danielle Koelewijn (9), Jeanine Korlaar (9), Tabitha de Graaf (8), Jacky Zwerver (4) en Mirjam van de Groep (2).