Deel dit artikel op social platform

Dames Shooters revancheren zich tegen koploper

De dames van Shooters speelden zaterdag een wedstrijd in sporthal De Kuil tegen koploper BVA uit Amsterdam. In de uitwedstrijd in Amsterdam vorig jaar hadden de dames voornamelijk van zichzelf verloren en wilden dat in de thuiswedstrijd rechtzetten.

Marloes ter Haar

Door een wat ongelukkige planning speelde BC Shooters de afgelopen weken geen wedstrijden. BVA daarentegen had wel een vol programma achter de rug en de ploeg uit Amsterdam had een sterke reeks daarin gespeeld. Door gebrek aan wedstrijdritme kwam de thuisploeg maar moeizaam op gang tegen BVA, dat relatief eenvoudig onder de druk van Shooters wist uit te komen. Na een 0-7 run van Amsterdam wisten center Eva Kastermans en Angeline Bout Shooters weer langszij te brengen (12-12).

In het tweede kwart kwam Shooters in foutenlast. Door te ongeduldig spel ontstond er veelvuldig balverlies. BVA wist hierdoor 17 punten uit te lopen. De wedstrijd leek gespeeld bij een stand van 19-36, maar de Spakenburger dames gaven niet op. Door aanpassingen in de verdediging en betere combinaties in de aanval was de achterstand bij rust gehalveerd (29-38).

In het derde kwart wist BC Shooters weer knap langszij te komen onder leiding van Jeanine Korlaar en Danielle Koelewijn. Na vier minuten werd zelfs ‘brutaal’ de leiding overgenomen (42-41). Het aanwezige publiek ging er nog eens even voor zitten en moedigde de thuisvereniging aan. Amsterdam wist ook het netje weer te vinden. Er er werd door beide teams keihard geknokt voor ieder punt met als resultaat drie punten achterstand voor de thuisploeg bij het ingaan van het vierde kwart (49-52).

Het laatste kwart bleef het erg spannend. De thuisploeg maakte veel minder fouten in deze fase en benutte de strafworpen beter dan de opponent. Guard Lisa van Drie wist een paar mooie beslissende scores te maken en Jeanine Korlaar frustreerde de Amsterdammers met een prima schot en drives naar de basket. Amsterdam kwam drie minuten voor tijd nog even op voorsprong (67-68), maar had daarna geen antwoord meer op de verdediging en snelheid van BC Shooters. Met nog een mooi uitgespeelde driepunter van Angeline Bout bezegelden de dames de zwaarbevochten zege (75-69) en blijft BC Shooters in de top 5 van de tweede divisie gepositioneerd.