Search
17°C
Deel dit artikel op social platform

Daniël Beukers stapt over naar FC Volendam

Daniël Beukers voetbalt volgend seizoen voor eerstedivisionist FC Volendam. De 20-jarige verdediger komt transfervrij over van FC Groningen en tekent voor drie seizoenen.

FC Volendam haalt in Beukers, jeugdinternational van diverse vertegenwoordigende oranje-elftallen, een aanvallend ingestelde verdediger die de gehele flank bestrijkt. Dat liet hij vooral zien in zijn tijd in de jeugdopleiding van AZ. Als basisspeler van AZ Onder 19 won Beukers de Youth League en maakte onder andere indruk in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Real Madrid door twee keer te scoren. Beukers speelde negen wedstrijden tijdens dat Europese toernooi, scoorde drie keer en gaf twee assists. Ook kwam de Spakenburger negen keer uit voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Het leverde hem een transfer op naar FC Groningen, maar mede door forse concurrentie kwam Beukers niet verder dan één optreden in het groen-wit.

De Bunschoter is trots om voor FC Volendam te spelen, zegt hij op de clubwebsite. ,,Ik ben superblij om te mogen zeggen dat ik volgend jaar in het oranje mag gaan spelen. Mijn keuze is op FC Volendam gevallen, omdat ik denk dat de mentaliteit van de mensen en de club past bij wie ik ben en waar ik vandaan kom. Daarnaast is het een mooie nieuwe kans voor mij om te laten zien wat ik in me heb.”

Aanstaand technisch directeur Patrick Busby prijst de mentaliteit van de nieuwe verdediger. ,,Daniel is een speler met een geweldige wedstrijdinstelling en een bijzonder goede voetbalconditie. Hij is een speler die zijn voetbalacties goed kan volhouden en in de laatste fase van de wedstrijd nog op volle snelheid kan sprinten en dribbelen. Met zijn mentaliteit en intensiteit past hij bij de manier van spelen zoals we dat bij FC Volendam voor ogen hebben.”