Deel dit artikel op social platform

Dekker zwicht voor harde kern

Het was vrijdagavond een hoogst bijzondere mededeling op de website van Spakenburg. Vince Gino Dekker ziet af van zijn overstap naar IJsselmeervogels na bedreigingen en intimidaties (door de Harde Kern Spakenburg).

Marloes ter Haar

,,Vince Gino Dekker had nooit verwacht dat de reacties zo heftig zouden zijn. Teneinde zichzelf en zijn gezin te beschermen, heeft hij de overeenkomst met IJsselmeervogels inmiddels vernietigd. Vince Gino Dekker blijft ook volgend seizoen voor Spakenburg voetballen.”

Dekker kondigde eind vorig jaar zijn vertrek aan bij Spakenburg omdat hij zich niet kon vinden in het 5-3-2 spelsysteem dat de nieuwe trainer Patrick Loenen gaat hanteren. ,,Mijn kwaliteiten komen het beste tot zijn recht in een 4-3-3-systeem. Daarnaast wil ik niet nog eens in een situatie terechtkomen zoals dit seizoen waarin de trainer besloot om 4-4-2 te spelen, een systeem dat niet mijn voorkeur heeft. Voor volgend seizoen ga ik op zoek naar een club met een spelsysteem dat beter bij mij past.” Dat werd IJsselmeervogels, waarna de aanvaller bedreigingen ontving van de Harde Kern Spakenburg. In het oefenduel tegen Quick Boys wilde een hooligan hem zelfs neerschoppen. Een dag later kwam het bestuur van Spakenburg met een statement waarin het min of meer de oorlog verklaart aan HKS, die al langer de boel terroriseert en waarvan een aantal leden een stadionverbod heeft.

Vince Gino Dekker lijkt nu te zwichten voor de Harde Kern Spakenburg, en wil onder het contract met IJsselmeervogels uitkomen. IJsselmeervogels geeft op zijn beurt aan dat het een getekend, rechtsgeldig en bij de KNVB geregistreerd contract met Vince Gino Dekker heeft voor komend seizoen. ,,Vrijdag 4 maart werden we verrast door een brief van de advocaat van Dekker en S.V. Spakenburg. Hierin wordt geheel onverwacht eenzijdig het contract tussen IJsselmeervogels en Dekker vernietigd (alsof niet bestaand). IJsselmeervogels accepteert deze vernietiging niet en beraadt zich op verdere stappen.” Op de website van Spakenburg is ondertussen de zin dat Dekker bij Spakenburg blijft voetballen verandert in dat Dekker aangegeven heeft volgend seizoen voor Spakenburg te willen voetballen. Er zal derhalve eerst duidelijkheid moeten komen over zijn contract met IJsselmeervogels.

Na afloop van het duel tegen TEC wilde Dekker niet reageren. Na de derby wil hij dat wel doen.