Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

DERBY Gerwin van de Groep: ‘Wij gaan gewoon drie punten pakken’

Bij IJsselmeervogels halen weinig spelers uit de eigen jeugd het eerste elftal. Gerwin van de Groep is een van hen. Hij kent een uitstekende jaargang. Tegelijkertijd zit hij als jongvolwassene in een achtbaan. ,,Kijk, vorig seizoen presteerden we natuurlijk slecht. Op zo’n moment is iedereen negatief. Nu is opeens alles positief. Daar moet je tussen kunnen switchen.”

Door de blessure van André Morgan mocht hij dit seizoen vaak in de basis starten. Van de Groep levert zeker zijn bijdrage aan het elftal, want sinds zijn basisplaats hebben de rooien slechts één tegendoelpunt geïncasseerd. Hij is vol vertrouwen. ,,Nu moet ik ook gewoon zorgen dat ik een vaste basisplaats krijg”, zegt hij overtuigend. ,,Als ik goed speel, is dat reëel. Als ik een paar weken slecht speel, kan ik zomaar uit de basis verdwijnen.”

Tijdens de derby met Spakenburg mocht Van de Groep op de bank plaatsnemen. Dat betekent dat zijn eerste speelminuten in een dorpsderby wellicht tegen de groenen zijn. ,,Niks aan te doen. Jammer dat dit niet tegen Spakenburg is, dat had ik liever gehad”, reageert hij.

Van de Groep stelt dat de derby met de blauwen niet te vergelijken is met deze derby. ,,Ik verwacht een andere beleving dan tegen Spakenburg. Maar dit blijft een derby. Ik weet zeker dat dit duel ook heel goed bezocht gaat worden. Echter, ook deze wedstrijd is een duel om ‘slechts’ drie punten”, zegt hij nuchter.

De vleugelverdediger ziet dat IJsselmeervogels steeds meer op elkaar ingespeeld raakt. Bovendien staat de verdediging steeds meer als een huis. ,,In het begin van het seizoen kwamen we regelmatig snel op achterstand. Inmiddels spelen we echt op de nul.” Op de training legde trainer Gert Jan Karsten bepaalde accenten. ,,We hebben vooral gekeken naar het ‘stukje opbouwen’, hoe we moeten staan en hoe we vastigheden creëren”, zo legt hij uit. ,,Iedereen verwachtte aan het begin van seizoen dat wij gelijk gingen meedraaien. Maar dat moet je eerst nog maar eens doen.”

Sterke voorhoede

Desondanks verwacht hij een zware kluif aan de Diekers. ,,Eemdijk is een heel goed team, met veel jongens uit het dorp. Ze spelen lang samen. Ze vechten voor elke meter.” Ook is hij overduidelijk te spreken over de voorhoede van de Diekers.

,,Ze hebben een spits die alles erin loopt”, zo doelt hij op clubtopscorer Yannick Bouw. ,,Daarnaast hebben ze buitenspelers met kwaliteit.” Toch ziet hij IJsselmeervogels als favoriet. ,,Wij staan bovenaan natuurlijk.” Op de vraag wat de uitslag wordt reageert als volgt: ,,Geen idee. Wij gaan gewoon drie punten pakken.”

Lees nog meer artikelen in de speciale derbykrant die u aantreft bij de Bunschoter van afgelopen woensdag.