Deel dit artikel op social platform

Derby voor zevende keer op rij gelijk

 

De derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels eindigde voor de zevende keer (!) op rij gelijk (1-1). Een uitslag die goed recht deed aan de verhoudingen binnen de lijnen.

Spakenburg, waar Wimilo Vink verrassend op de bank startte, nam het initiatief, maar kon weinig uitrichten tegen het goed georganiseerde IJsselmeervogels dat halverwege de eerste helft door een kopbal van aanvoerder Wessel Boer op voorsprong kwam. De rooien zaten goed in de wedstrijd en waren gevaarlijk via Yoessef Blel. De voor rust weinig overtuigende blauwen moesten het stellen met een kopbal van spits Floris van der Linden die naast ging.

Met de getergde Vink binnen de lijnen speelde Spakenburg een betere tweede helft en drong IJsselmeervogels terug. Dat leidde na een uur op de klok tot de gelijkmaker van Nick Verhagen.

Beide teams legden zich niet neer bij een gelijkspel. Vink dacht de 2-1 te scoren, maar de goal van de middenvelder werd afgekeurd vanwege buitenspel.

IJsselmeervogels was nog enkele keren dreigend, maar de ultieme kans op de overwinning was voor Vink, die in de slotfase alleen voor doelman Jaimy Schaap opdook. Adil Haian kon op de lijn redding brengen en zorgde ervoor dat het evenwicht in stand bleef.