Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

Drie Spakenburgers naar het WK Footgolf in Orlando

 

Team NL vliegt op vrijdag 26 mei naar Orlando waar van zaterdag 27 mei tot en met dinsdag 6 juni het WK Footgolf plaatsvindt.

Team NL bestaat uit vier vrouwen en negentien mannen, waarvan drie Spakenburgers: Walter van de Geest, Klaas Vedder en Matthijs Voost. Zij hebben zich allemaal het afgelopen jaar weten te kwalificeren door hoog genoeg te eindigen op de ranking van de Nederlandse Tour, bestaande uit zo’n 20 toernooien door het gehele land.

Alle drie de heren zijn lid van de Amersfoortse Footgolf club FSC (Footgolf Society Club). Daar lopen zij wekelijks hun trainingsrondje op GolfClub Hoogland Amersfoort en daarnaast pakken zij zeer regelmatig een wedstrijd van de Nederlandse Tour mee in het weekend. Naast deze nationale ervaringen hebben al deze heren ook al enige internationale ervaringen. Klaas en Walter spelen sinds 2018 en hebben onder andere in Italië, Frankrijk, België en Ierland gespeeld. Klaas is daarbij ook nog naar de US Open en naar Dubai geweest. Matthijs speelt al sinds 2013 en heeft naast veel Europese ervaring ook een EK in Frankrijk en een WK in Argentinië gespeeld.

Aangezien het WK in Amerika plaatsvindt moet het uiteraard zo groots mogelijk worden, en dat is precies hoe de organisatie het aanpakt. Zo doen er bijna 1.000 deelnemers mee uit 39 landen en wordt er gespeeld op maar liefst vijf verschillende Footgolfbanen. Alles wordt live uitgezonden (gestreamed) via CTV Sports (app te downloaden op telefoon en TV) en diverse media is erbij betrokken geraakt. Er wordt gespeeld op de golfbanen van Disney World en alle deelnemers verblijven ook op de resorts van dit park. Zo zou je het dus bijna kunnen vergelijken met een Olympisch dorp!

Meer hierover leest u in de Bunschoter van woensdag 24 mei.