Deel dit artikel op social platform

Eemdijk gelooft er weer in

Eemdijk pakte de laatste kans met beide handen aan. Tegen koploper Urk moest er gewonnen worden om de titelstrijd weer spannend te maken. Op sportpark De Vormt prijkte er na negentig minuten een 0-3-stand op het scorebord. Met nog drie ronden te gaan is er nog van alles mogelijk.

Voor trainer Willem Romp kwam de overwinning als geroepen. ,,Ik loop al weken lang met pijn in mijn buik rond. Ik herkende mijn ploeg niet meer. Vandaag heb ik een ouderwets Eemdijk gezien zoals in mijn eerste jaar als trainer hier. De spelers waren onverzettelijk en goed aan de bal. En dan ook iedereen. Niemand uitgezonderd.”

Na een moeilijk begin waarin de thuisploeg, die op eigen veld dit seizoen nog niet had verloren, wilde laten zien dat er niets te halen viel, nam Eemdijk de wedstrijd over. ,,Deze week hebben we de koppen bij elkaar gestoken om de laatste wedstrijden alles uit de kast te halen”, zei middenvelder Jeffrey van den Dikkenberg. ,,We hebben niks meer te verliezen, alleen maar te winnen. Tegen Urk toonden we een over-mijn-lijk-mentaliteit. In alles straalden we uit dat we hier niet gingen verliezen.” Michel Goossensen schoot Eemdijk halverwege de eerste helft met een uithaal op voorsprong. ,,Een fantastische goal”, zag Van den Dikkenberg, die verzuimde om zijn ploeg op een ruimere voorsprong te zetten.

‘We gingen hier niet verliezen’

,,Bij rust stond het slechts 0-1”, was het enige dat Romp zijn team kon verwijten. Over het vertoonde spel was hij meer dan tevreden. ,,Jan Pieter Hartog zei het treffend in de rust: ‘als we dit het hele seizoen hadden gebracht, waren we al lang kampioen geweest’.”

Teamprestatie

In de tweede helft kreeg Eemdijk kansen om de wedstrijd te beslissen. ,,We verzuimen om de wedstrijd te killen.” De middenvelder was opnieuw niet gelukkig in de afronding. ,,Het is mij niet gegund om te scoren. Er komt een moment dat het doelpunt wel valt. Ik hou mijn kruit droog voor de belangrijke wedstrijden die nog volgen.” Door de krappe voorsprong, kregen de gasten het nog lastig. Romp: ,,Urk heeft zoveel overtuigingkracht. Gelukkig wisten ze twee kansen niet af te maken.” In de counter sloeg Eemdijk toe via de invallers Nigel van Zelst en Frank Heus. ,,Een enorme teamprestatie”, aldus Van den Dikkenberg.

,,We staan er nog steeds bij. Als we spelen met de onverzettelijkheid als vandaag kan er nog een mooi slot van de competitie volgen”, keek Romp vooruit. Van den Dikkenberg: ,Aan de andere kant is er ook de wrange nasmaak dat we het de laatste wedstrijden zo hebben weggegeven. Al hadden we maar drie punten meer, dan had het er al heel anders uitgezien. Maar daar moeten we het eigenlijk niet meer over hebben. We moeten ook genieten van dit moment en er een feestje van maken. We doen nog mee.”

Druk erop houden

Eemdijk moet Urk, Genemuiden en RKAV Volendam nog voor zich dulden. ,,Het kan nog alle kanten op. Mijn gevoel zegt dat Urk, Genemuiden en Volendam niet drie keer gaan winnen. We moeten de druk erop houden door zelf drie keer te winnen zodat we in de spiegel durven kijken en weten dat we alles hebben gegeven. Het doel is nacompetitie halen en misschien zit er nog wel meer in het vat.”