Deel dit artikel op social platform

Eemdijk klopt Genemuiden op Duitse wijze

Eemdijk versloeg in extremis SC Genemuiden. Eemdijk boetseerde in blessuretijd figuurlijk de overwinningsbokaal waaruit na afloop gretig werd gedronken. Duitse ploegen hebben er patent op, de Diekers kopieerden dat kunstje. Het was zeker geen gestolen overwinning. Als er één team aanspraak mocht maken op de zege, was het Eemdijk. Nigel van Zelst was het goudhaantje. Met zijn elfde competitietreffer bezorgde hij de groenwitten de zege.

Marloes ter Haar

 

Voor aanvang voorspelde René van der Weij, trainer van de gasten, een schaakwedstrijd. ,,Maar wij spelen om te winnen en gaan uit van eigen kracht. We passen ons niet aan aan Eemdijk”, zo gaf hij te kennen op het twitterkanaal Total Sportreport.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ter Brake speelde Eemdijk zo scherp als een mes. De thuisclub had geleerd van het duel op sportpark De Wetering waar het kansloos verloor van Genemuiden. Matchwinner Nigel van Zelst: ,,Kijk je naar de eerste wedstrijd en nu dan zijn we als team zeker gegroeid, en ikzelf ook. Ik kon vandaag de ballen vaak aardig vasthouden, en vervolgens doorspelen, waardoor we dreiging ontwikkelden. In Genemuiden waren we steeds te laat en verloren we vrijwel alle duels.”

 

De meeste dreiging kwam inderdaad van Eemdijk, al waren de kansen op de vingers van één hand te tellen. Genemuiden viel voetballend zwaar tegen. Negentig minuten dreigde een ippon, maar telkens wist men te ontsnappen. In offensief opzicht vertrouwde men te opzichtig op de bevliegingen van ‘artiest’ Osama Ben Kaddour. Maar Michel Goossensen speelde een wereldpartij en gaf de balkunstenaar van de Gaellemunigers weinig ruimte. Invaller Zeger Beukers zat er ook kort op, en als er gevaar dreigde verzorgde Jordie Huijgen vaak prima de rugdekking. Daardoor waren de gasten in offensief opzicht een tandeloze tijger. Genemuiden, dat bij spelhervattingen vaak dreigend is, bleef ook in dat opzicht kleurloos. De verre inworpen van Bart Jan Brouwer, ook een sterk wapen, kregen zelden een goed vervolg. De ploeg uit de tapijtstad verdiende dan ook maximaal een punt.

 

Loon

Eemdijk had duidelijk de intentie naar voren te spelen en was op zoek naar een treffer, Genemuiden ging voor safety first en hoopte aanvallend dus op die ene bevlieging, die tegelijk dodelijk kon zijn voor de tegenstander. In de blessuretijd van de tweede helft kreeg men het loon voor die voorzichtigheid uitbetaald: een nederlaag. Michel Goossensen vuurde na een ingestudeerde corner op de goal van Jens Jurn Streutker. De bal smoorde in een mêlee van spelers. Nigel van Zelst toonde zijn torinstinct en met een snelle voetbeweging velde hij het vonnis over de elf van René van der Weij. Nigel van Zelst: ,,Ik had wel het idee, als hij valt, dan wel aan onze kant. En dat gebeurde ook. Dat noemen ze op de goede plaats staan. Het was een echte spitsengoal.”

 

Ook trainer Willem Romp gaf na afloop aan dat de zege terechtgekomen was bij het team dat daar het meest recht op had. ,,Over negentig minuten waren wij absoluut de betere ploeg. Een klein moment waren we de grip kwijt, maar voor de rest waren we de baas op het veld. Wij wilden voetballen, zij gokten op de counter en op een moment van Kaddour. Dat wisten we ook.” Dat Zeger Beukers de bewaking van Kaddour overnam van Goossensen in de 78ste minuut had niks te naken met de gele kaart die laatstgenoemde op zak had. ,,Ik vond dat Frank Heus steeds vermoeider overkwam en moeilijker uit zijn duels kwam. Ik hoopte met Jesper daardoor iets meer voetbal erin te krijgen en met Michel iets meer duelkracht. Dat pakte goed uit. Vandaar dat Zeger kwam voor Frank.” Romp stipte nog aan dat het in de topduels erop aan komt tot het gaatje te gaan. ,,Daar begint het mee en daarnaast moet je zorgen geen domme fouten te maken. Op beide vlakken scoorden we een dikke voldoende. Als we vandaag gelijk hadden gespeeld, was er ook nog niks aan de hand geweest, maar dit is gewoon een heel lekkere overwinning.”

 

Terug

Jeffrey van den Dikkenberg werd uitgeroepen tot man of the match in de topper tegen SC Genemuiden. De middenvelder, die de kilometers verslond deze middag, is terug van weggeweest. Hij was het even kwijt, maar is weer terug niveau. ,,Ik wil beginnen met te stellen dat we een geweldige teamprestatie hebben geleverd. Deze overwinning is geweldig voor het zelfvertrouwen. Met mij gaat het ook weer lekker. Ik tevreden over mijn eigen spel. Ik leg de lat altijd hoog voor mezelf. De eerste zeven, acht duels begon ik in de basis, daarna raakte ik mijn plek kwijt. Dat doet ook wel iets met je zelfvertrouwen. Ik was het eens met Willem Romp dat ik niet bracht wat ik kan. Ik kreeg drie weken terug weer een kans, en die heb ik met beide handen aang