Search
16°C
Deel dit artikel op social platform

Eemdijk pakt na titel ook districtsbeker

 

Eemdijk heeft na de titel in de Vierde Divisie B ook de districtsbeker voor zich opgeëist. In Soest klopten de groenen na een zeer sterke tweede helft eersteklasser Scherpenzeel met 6-3.

In Soest ging Eemdijk voortvarend van start. In de achtste minuut mocht Yannick Bouw vanaf de strafschopstip aanleggen. De clubtopscorer faalde niet en zette zijn ploeg op voorsprong.

De vele meegereisde supporters gingen er goed voor zitten, maar bij rust keek Eemdijk tegen een achterstand aan. Soufiane Laghmouchi en Arwin van Soest (net voor rust) maakten duidelijk dat Scherpenzeel de bekerprijs ook heel graag wilde pakken.

Eemdijk kwam messcherp uit de kleedkamer en speelde een ijzersterke tweede helft. Tussen de zeventigste en tachtigste minuut draaide de formatie van Willem Romp de wedstrijd volledig om. Yannick Bouw tekende voor de gelijkmaker en daarna zette Jeffrey van den Dikkenberg de groenen op voorsprong. Scherpenzeel moest lijdzaam toekijken hoe het ontketende Eemdijk de wedstrijd naar zich toetrok. Franslyn Nsingi en Argjend Selimi zorgden met hun doelpunten voor de definitieve beslissing.

Soufiane Laghmouchi mocht in de slotfase nog wat terugdoen, maar het slotakkoord was voor Eemdijk. Yannick Bouw zorgde met zijn derde treffer voor de 6-3 eindstand.

Voor bekerdoelman Jeroen de Harder was de wedstrijd extra speciaal. Hij neemt na dit seizoen afscheid en doet dit met een prijs.