Deel dit artikel op social platform

Eemdijk raakt koppositie kwijt

Eemdijk heeft dure punten verspeeld tegen Buitenpost. Op De Vinken kwam de ploeg van Willem Romp niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor de vorige week heroverde koppositie weer moest worden prijsgegeven aan Genemuiden.

Het duurde lang voordat de spelers zaterdag uit de kleedkamer kwamen. Ze hadden duidelijk de smoor erin. Het gelijkspel was onnodig, al mocht Eemdijk uiteindelijk nog blij zijn met een punt nadat Erolind Dergut in de slotfase de binnenkant van de paal raakte. Maar hét moment van de wedstrijd was de discutabele strafschop van Buitenpost.

De na rust ingevallen Dennis Hollart had even daarvoor zijn ploeg – na een afgeslagen corner – met een strak schot op voorsprong gezet. ,,Hij raakt hem echt fantastisch”, zag trainer Willem Romp. Maar een minuut later ontpopte de verdediger zich tot de schlemiel van de wedstrijd. ,,Het was honderd procent geen hands. De bal kwam tegen mijn zij”, toonde Hollart zijn ongenoegen over de beslissing van de scheidsrechter, die lang na het moment op zijn fluit blies.

,,Ik denk dat het wel vijf tot zeven seconden duurde floot en voordat hij naar de stip wees”, constateerde Jeffrey van den Dikkenberg. ,,Er kwam een lange bal van de zijkant en Dennis controleert de bal heel rustig. De scheids zag er hands in, maar de beslissing was uiterst discutabel.” ,,Waarom de scheidsrechter floot weet ik ook niet”, zei trainer Willem Romp. ,,Hij kan het nooit zien. Het was echt op het appel van die jongens van Buitenpost.” Spits Rob Schokker wist wel raad met het buitenkansje en liet eerste doelman Jeroen de Harder kansloos.

Eemdijk kon met nog een kwartier op de klok weer opnieuw beginnen, maar slaagde er niet in om weer op voorsprong te komen. ,,Het zat er vandaag niet in”, uitte Van den Dikkenberg zijn teleurstelling. ,,Voor het bewuste moment hadden we de wedstrijd al in onze zak moeten hebben. We hebben het laten gebeuren en dat kunnen we onszelf aanrekenen.” Romp: ,,We hadden de wedstrijd onder controle en geven niks weg. Alleen in de details schieten we tekort. Ballen net even te zacht, te hard of te wild. Het fijne werken, de nauwkeurigheid, was vandaag onvoldoende om eerder een goal te maken en afstand te nemen.”

In de tweede helft had Buitenpost de wind mee en werd het een vechtwedstrijd. Romp: ,,Daar hadden we moeite mee.

Uiteindelijk kom je toch een paar keer door en moet je betere keuzes maken.” Het gelijkspel kan duur zijn in de titelrace. ,,Dat zal blijken aan het eind van het seizoen. Wat mij betreft is er niks aan de hand hoor. We hebben vijf wedstrijden gewonnen. Je speelt nu een keer gelijk.” Van den Dikkenberg: ,,We balen natuurlijk als team, maar we staan er nog steeds goed bij.”