Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

Eemdijk-topscorer Nigel van Zelst laat contract ontbinden

 

Nigel van Zelst heeft zijn doorlopende contract bij Eemdijk laten ontbinden. De 24-jarige aanvaller draagt komend seizoen het shirt van eersteklasser De Zuidvogels om zijn schouders.

Bestuurslid technische zaken Jan van Twillert geeft aan dat Van Zelst – topscorer met 17 doelpunten – in de afgelopen periode een aantal keer gevraagd of hij mocht uitkijken naar een andere club. ,,Hij voelt te weinig vertrouwen en ziet ook te weinig perspectief voor komend seizoen. Dat gevoel neemt hij mee naar huis en daardoor zit hij op dit moment niet op zijn plek bij Eemdijk. Wij hebben daar gesprekken over gevoerd binnen de technische commissie, met trainer Willem Romp en de rest van de staf. Wij hebben er goed over na moeten denken – zeventien goals weg laten gaan doe je niet zomaar – maar wij hebben onze zegen gegeven.

Wij zagen teveel risico voor komend seizoen dat Nigel, wanneer het even niet loopt en hij op de bank terecht zou komen, dat hij er de brui aan zou geven. Op dat moment kun je niet meer anticiperen. Daarbij komt dat wij een club zijn die een ieder zijn voetbalgeluk gunt. Je kan een speler wel star aan zijn verbintenis houden, maar zo zitten wij niet in elkaar. Daarom hebben wij besloten Nigel niet aan zijn contract te houden en te laten vertrekken. Het is jammer dat Nigel vertrekt, maar je gaat een verbintenis met elkaar aan op basis van een heleboel factoren en als die er om wat voor reden dan ook niet meer zijn, is het beter om afscheid van elkaar te nemen.”