Search
15°C
Deel dit artikel op social platform

Eemdijk-trainer Willem Romp genomineerd voor beste amateurtrainer

 

Eemdijk-trainer Willem Romp is door de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeester Nederland) genomineerd voor de titel beste amateurtrainer van West 1.

Willem Romp is zijn trainerscarrière gestart als jeugdtrainer bij Hercules. Daarna is hij als jeugdtrainer actief geweest bij Argon en Roda’46. Hierna heeft hij de stap gemaakt naar het hoofdtrainerschap van de seniorenselectie van Roda’46, en inmiddels is hij bezig aan zijn vierde seizoen bij Eemdijk. ,,Voor hem is het belangrijk om zijn elftal te laten spelen vanuit een herkenbare speelwijze. De speelwijze wordt gekozen op basis van de beschikbare kwaliteiten binnen de selectie. Romp werkt met een weloverwogen planning in de opbouw daarvan, maar blijft hierbij wel focus houden op de vooraf afgesproken spelprincipes.

Bij Eemdijk spelen voornamelijk spelers uit de eigen organisatie en omgeving. De jeugdopleiding is in kwantiteit groeiende, alleen zal daarin de kwaliteit nog beter moeten worden. Omdat Eemdijk een relatief kleine vereniging is, is het belang van een plan om de kwaliteit binnen de selectie te borgen belangrijk. De kwaliteit moet binnen de vereniging verder ontwikkeld worden. Talentvolle jeugdspelers trainen al regelmatig bij het eerste elftal, en worden ingepast bij oefenwedstrijden. Verder verzorgt Romp regelmatig trainingen voor de jeugd en heeft hij nauw contact met de jeugdtrainers, om samen met hen het niveau naar een hoger niveau te brengen.

In de Vierde Divisie B is Eemdijk met overmacht kampioen geworden. Dat is een groot compliment voor de club, maar zeker voor Willem die hier een belangrijke bijdrage aan levert. Prestatief denken, met oog voor de eigen organisatie, en stap voor stap groeien naar een hoger niveau.”

De andere genomineerden zijn Benno Nihom (trainer zondagtweededivisionist AFC) en Roy van der Mije (trainer zondagderdedivisionist ADO ’20). Op vrijdag 12 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.