Deel dit artikel op social platform

Eemdijk verslaat IJsselmeervogels, Klaas Bout naar ziekenhuis

 

Eemdijk en IJsselmeervogels speelden hun eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen elkaar. De groenwitten wonnen op De Vinken verassend met 4-3 in een duel dat ongeveer tien minuten voor tijd werd gestaakt.

Na een kopduel tussen Pim ten Have en Klaas Bout lag laatstgenoemde plotseling roerloos op de grond. Klaas werd enige tijd op het veld verzorgd en een ambulance werd opgeroepen. Toen hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis, was hij gelukkig weer bij bewustzijn. Pim ten Have kwam ook niet helemaal ongeschonden uit dat duel. Ook hij ging naar het ziekenhuis. De gedachten gingen even terug naar 31 maart 2018 toen Klaas in het duel Sc Genemuiden-Eemdijk verkeerd terechtkwam op het veld na een duel en daarbij zijn tong inslikte. Hij herstelde destijds gelukkig snel. Bij beide spelers bleek er na een scan in het ziekenhuis geen verdere schade te zijn. Bij Klaas Bout moest nog wel een oor gehecht worden.

Terug naar het duel. Eemdijk kende een bliksemstart. Binnen tien minuten zette Argjend Selimi de gastheren op een 2-0-voorsprong. Net voor het eerste half uur verkleinde Khalid Tadmine de marge. Selimi voltooide vervolgens zijn hattrick, waarna Michel Goossenen de bal in eigen doel werkte en de ploegen met een 3-2-ruststand naar de kleedkamer gingen.

Na de pauze kwam IJsselmeervogels met een compleet nieuw elftal binnen de lijnen. Bij Eemdijk bleven drie spelers achter in de kleedkamer, waaronder de man van de hattrick.

Zeven minuten na de wisseling van speelhelft bracht Youssef Blel vanaf de penaltystip de partijen op gelijke hoogte. Twee minuten later kwam Eemdijk weer op voorsprong. Jesper van Dalen profiteerde van een fout van Jordy Ruizendaal en bleek alleen voor doelman Maarten List koelbloedig. Deze stand bleef op het bord staan totdat scheidsrechter Bronsvoort het duel staakte.