Terug
Deel dit artikel op social platform

Eerste toernooi op gloednieuwe padelbanen

Op de gloednieuwe padelbanen van tennisclub De Eemslag vond afgelopen vrijdagavond het allereerste toernooi plaats. Slechts een week geleden werden deze padelbanen in gebruik genomen.

Het betrof een toernooi waarbij de koppels gevormd werden door een kind en een ouder. Om het toernooi voor iedereen plezierig te maken, werd geprobeerd de koppels zo eerlijk mogelijk in te delen in poules op basis van hun speelsterkte. Dit was uitdagend voor de organisatie, aangezien niet iedereen hun vaardigheden bekend was, en soms bleek dat een kind sterker was dan een volwassene, of andersom.

Het toernooi maakte deel uit van de viering van het 50-jarig jubileum van de tennisclub. Tijdens het toernooi waren de padelbanen tijdelijk niet beschikbaar voor vrijspelen. De komende tijd zullen nog meer activiteiten plaatsvinden op de padelbanen, waaronder een BFV-padeltoernooi. Bovendien is de inschrijving voor de wintercompetitie geopend en kan inschrijven tot vrijdag 22 september. De reden dat er niet eerder ingeschreven kon worden heeft te maken met de keuring. De KNLTB zet deze pas open wanneer de banen zijn gekeurd.

De toernooi viel in de smaak bij de deelnemers. Aan het einde van het toernooi werden de winnaar bekendgemaakt. Alle koppels die eerste waren geworden in hun poule kregen een prijs.

Poule E

1e Arthur van Twillert en Lieve van Twillert

Poule D

1e Keet v/d Waart Van Gullik en Sjoerd v/d Waart Van Gullik

Poule C

1e Cees Bergsma en Ise Plantinga

Poule B

1e Julia Kos en Jan Koelewijn

Poule A

1e Jesper Bergsma en Reinoud Plantinga