Deel dit artikel op social platform

Eerste turnwedstrijd voor Agilitas

Na twee jaar mochten de turnsters van Agilitas de wedstrijdvloer weer op. In Amersfoort werd op 19 maart de eerste voorronde voor de meiden van de bovenbouw gehouden.

Marloes ter Haar

Meerdere lockdowns hebben ervoor gezorgd dat de turnsters flink hebben moeten werken om weer terug op niveau te komen. Dat er opeens weer wedstrijden georganiseerd mochten worden, zorgde voor enige spanning. Dat hebben de turnsters van Agilitas goed onder controle weten te houden.

Imke de Graaf en Daphne Beekhuis turnen allebei in supplement F, in de leeftijdscategorie jeugd. De start op sprong was even anders dan verwacht, toen bleek dat ze met een andere springplank moesten springen dan waar ze mee getraind hadden. Gelukkig hadden ze dit na even inturnen al snel onder de knie en konden allebei de meiden een prachtige sprong laten zien.

De rest van de wedstrijd verliep behoorlijk stabiel en boven verwachting goed. Imke eindigde met een mooie vijfde plek net naast het podium. Daarbij werd ze tweede op balk. Het wordt nog spannend of ze zich hiermee heeft geplaatst voor de balkfinale. Daphne moest helaas twee vallen op balk incasseren, waardoor de zakte naar de twaalfde plaats.

Tabitha Hopman turnt ook in supplement F, alleen dan bij de junioren. Er waren flink wat verschuivingen in haar oefeningen de laatste week, waardoor haar persoonlijke doelen bijgesteld werden. Hierdoor turnde ze wel een zeer stabiele meerkamp, waarbij ze eindigde op de zesde plaats. Ook Tabitha heeft op balk laten zien wat ze in haar mars heeft en werd op dit toestel derde.

Op zaterdag 14 mei krijgen deze turnsters nogmaals een voorronde waarin ze zich kunnen plaatsen voor de toestelfinales.