Search
14°C
Deel dit artikel op social platform

En Passant gaat weer voor een prijs

Schaakclub En Passant ontvangt op vrijdag 31 mei de fusieclub Oud Zuylen Utrecht (OZU). Op het spel staat de SGS-beker voor clubteams, je zou het een ‘districtsbeker’ kunnen noemen.

De weg naar de finale was volstrekt verschillend voor beide teams. Waar de Utrechtenaren tot aan de halve finale kanonnenvoer kregen opgediend, moest En Passant onder andere aan de bak tegen Soest en Amersfoort met de grootste talenten uit de regio in de gelederen. Die talenten kregen overigens nog wel klop van En Passants roestige vijftigers. Op 3 mei werd diep in de nacht na barrage Amersfoort op de knieën gedwongen, terwijl OZU het niet zo heel krachtige Hoevelaken kreeg te verhapstukken.

De Utrechters treden vermoedelijk aan met ‘s lands grootste schrijver Ed van Eeden, alsmede met voormalig meesterklasser Jaap van der Tuuk, die beiden dus heel wat minder calorieën hebben verbrand in de aanloop naar de finale.

Maar een prijs is een prijs. De toren is vierkant, zou Cruijff zeggen. Op zaterdag, of daar juist nog voor weten we wie er met de cup in handen staat. Het begint om 20.00 uur.