Deel dit artikel op social platform

Extra tribunes geplaatst voor derby

 

De voorbereidingen voor de derby zijn in volle gang. De wedstrijd SV Spakenburg – IJsselmeervogels zal komende zaterdag gehouden worden aan de blauwe zijde van sportpark de Westmaat.

Vanwege verwachte drukte worden extra zitplaatsen geplaatst in het voetbalstadion. Bij vorige wedstrijd kwamen bezoekers zelfs uit het buitenland. Op dit moment zijn er nog kaarten te koop voor de derby.

Derby donderdag

Komende donderdag hebben beide voetbalclubs hun laatste training. Tijdens deze laatste training is publiek welkom. Na afloop zal er gefeest worden. Bij IJsselmeervogels zal Quincy van Moorselaar een optreden verzorgen en zorgt Supportersclub N.A.S. voor gratis kippenvleugels. Aan de blauwe zijde komt een DJ en wordt er vis gebakken. Op Derby donderdag zorgen supporters ook altijd voor een goede sfeer. Fakkels en vuurwerk worden dan ook meegenomen door de supporters.

De laatste derby werd in mei gehouden bij SV Spakenburg. Deze wedstrijd was geëindigd in gelijkspel. In 2016 werd voor het laatst een derby gespeeld die niet in gelijkspel eindigde. Bij de clubs hebben ze een zogenoemde derby-collecte gehouden. Het geld wordt gebruikt om een sfeeractie te organiseren tijdens de wedstrijd. Zo hebben ze in het verleden wel eens wc-borstels uit de lucht op het veld laten vallen.

Derbyloze periode

In het verleden zijn de emoties tijdens de derby zover opgelopen dat besturen hadden besloten om een derbyloze periode te houden. Tijdens de wedstrijd in 1987 werd zelf een bom op het veld gegooid. Hierbij was een grensrechter lichtgewond geraakt. De afgelopen jaren hebben geen grote calamiteiten plaatsgevonden tijdens de derby’s.