Deel dit artikel op social platform

Fenomenale vrije trap Van Dalen bezorgt Eemdijk verdiend punt in derby

De historische derby tussen IJsselmeervogels en Eemdijk is geëindigd in een 2-2 gelijkspel.

De matig voor de dag komende rooien leken in de slotfase het duel nog naar zich toe te trekken, maar een fenomenale vrije trap van Jesper van Dalen bezorgde de groenen een verdiend punt.

Eemdijk startte sterk op een volgepakte Westmaat (4.000 toeschouwers). Justin van Groen mocht na een corner vrij uithalen en zette de underdog na een kwartier op voorsprong. Jordy Hilterman liet een kwartier later de kans op 0-2 liggen.

Het favoriete IJsselmeervogels zat totaal niet in de wedstrijd en speelde een belabberde eerste helft. In de rust greep trainer Gert Jan Karsten in door drie keer te wisselen. Zijn collega Willem Romp bracht Jesper van Dalen voor doelpuntenmaker Justin van Groen die geel op zak had.

Eemdijk moest in de tweede helft terug, maar de thuisploeg was nog niet erg overtuigend. IJsselmeervogels, dat enkele keren tevergeefs een strafschop claimde vanwege vermeend hands, werd in de slotfase een handje geholpen door Jauke Beekhuis. De doelman blunderde eerst bij een afstandsschot van Gino Bosz en liet twee minuten later een inzet van Marouane Afaker los, waarna Basil Camara kon scoren.

In de extra tijd mocht Eemdijk nog een vrije trap nemen op een mooie plaats. Jesper van Dalen zette zich achter de bal en schoot het leer uiterst fraai in de kruising. Met 2-2 kreeg de vermakelijke derby een terechte uitslag.

(foto’s: Erik de Weerd)

Samenvatting Eemdijk TV