Deel dit artikel op social platform

Frank van den Bos Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

 

Frank van den Bos heeft gisteravond tijdens zijn afscheid als voorzitter van IJsselmeervogels een koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Melis van de Groep.

Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij zich voor een zeer geruime tijd heeft ingezet als vrijwilliger op kerkelijk én maatschappelijk gebied, met als zwaartepunt zijn inzet voor de voetbalsport.

Al sinds het jaar 2002 is Van den Bos vrijwilliger bij IJsselmeervogels. Dat begon met het herstructureren van de organisatie, wat uiteindelijk leidde tot een compleet nieuw bestuur. Ook was hij nauw betrokken bij de realisatie van het tribunegebouw. In 2014 werd Frank voorzitter van de vereniging. Onder zijn leiding keerde de warmte terug in de club, zijn de financiën op orde gebracht en is de club gaan floreren in allerlei opzichten.

Naast zijn functie als algemeen directeur van Vebo Beton en Staal was hij ruim acht jaar penningmeester van Belton, de vereniging van Fabrikanten van Bouwelementen voor Betonconstructies en later van de Associatie van Beton Fabrikanten van constructieve elementen (AB-FAB). Met de oprichting van de AB-FAB kregen techniek, onderwijs en promotie een vaste plek in de vereniging. Ook was hij lid van de raad van toezicht en financiële commissie van Zorg- en Wooncentrum De Haven.

Op kerkelijk gebied heeft Van den Bos zich vier periodes ingezet als ouderling van de Marantahakerk.