Deel dit artikel op social platform

Heren BC Shooters onderuit tegen BV Lisse

De tegenstander van het afgelopen weekend was BV Lisse, de ploeg met een nog ongeslagen status dit seizoen. Dat ligt bij Shooters wel anders.

De ploeg is vanaf de start van het seizoen getroffen door blessures en ziektes, waardoor het verloop van het seizoen wat anders is geworden dan gehoopt. Toch zijn er lichtpuntjes te bespeuren, want de noodzakelijke inbreng van de spelers uit de jeugd geeft een inkijk op de potentie van de ploeg voor de toekomst. Een aantal van de jongelingen hebben laten zien van waarde te zijn voor de ploeg. Wanneer er een aantal steunpilaren bevrijdt zullen zijn van de fysieke ongemakken zal er een ploeg kunnen ontstaan, waar rekening mee gehouden moet worden.

In de wedstrijd tegen Lisse was er weer een lijst met spelers die er niet waren, maar ook deze keer was er door aanvulling vanuit verschillende andere teams een ploeg op de been gebracht. Net als de voorgaande wedstrijden streden de Spakenburgers lange tijd een gelijkwaardige wedstrijd. In het 1e kwart had Shooters zelfs het betere van het spel en werd er een kleine voorsprong genomen van vijf punten (20-15).

In het tweede kwart echter wisten de Lissenaren de Spakenburgers verdedigend meer hun wil op te leggen. Het gevolg was dat de voorsprong via een tussenstand van 29-29 veranderde in een achterstand van zes punten (33-39) bij het rustsignaal.

Na de rust in het derde kwart liep de tegenstander gestaag verder uit toen ze steeds gemakkelijker van afstand raak begonnen te schieten. Toen Shooters ook in de bucket weerlozer werd, liep de achterstand snel op. Via een tussenstand van 41 60 aan het eind van het derde kwart, eindigde deze wedstrijd in een 56-84 nederlaag.

Daarmee bevestigde de ploeg uit Lisse nadrukkelijk zijn kandidatuur voor het kampioenschap en verlengde de ploeg zijn ongeslagen status.

De verwachting is dat in de volgende wedstrijden Shooters een aantal spelers zal zien terugkomen van blessures en het een aantal ploegen nog moeilijk zal kunnen maken. Komende zaterdag zal de ploeg in een thuiswedstrijd aantreden tegen BC Apollo uit Amsterdam om 19.00 uur in De Kuil.

Scores: Lars Klaassenbos 19, Thijs van der Leest 10, Robbe van Dijk 8, William Koelewijn 7, Youri van Lingen 7, Yevhen Horbachov 2, Jan Korlaar 2, Thomas van

Drie 1