Deel dit artikel op social platform

HFC weert tot nader order uitsupporters

Koninklijke HFC weert tot nader order uitsupporters.

,,Afgelopen weekend is onze vereniging opgeschrikt door een enorme geweldsexplosie op het terras tijdens de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Rijnsburgse Boys. De vereniging zou een veilige plek moeten zijn voor haar leden en gasten. Afgelopen zaterdag was dit duidelijk niet het geval. Het bestuur van Koninklijke HFC is geschokt en neemt hier stellig afstand van”, laat het bestuur weten.

‘HFC is geschokt’

Het bestuur heeft besloten dat tot nader order geen supporters van bezoekende verenigingen meer welkom zijn bij wedstrijden van HFC 1. Dit betekent dat op zaterdag 21 mei Spakenburg opnieuw geen supporters mee mag nemen. Eerder dit seizoen waren fans van de blauwen niet welkom bij TEC, Katwijk, Quick Boys en Jong Volendam. Bij de laatste tegenstander had dit overigens niet te maken met eerdere ongeregeldheden, maar vanwege een tekort aan stewards in verband het promotiefeest van FC Volendam.

Besluit

Het bestuur van Rijsnburgse Boys heeft op zijn beurt besloten om de Harde Kern Rijnsburg (HKR) onmiddelijk op te heffen. De komende drie uitwedstrijden zal er ook geen bus naar die uitwedstrijden rijden en moet men zich aanmelden voor een toegangskaart, wanneer de supporter 25 jaar of jonger is. Rijnsburgse Boys gaat zaterdag 4 juni op bezoek bij Spakenburg.