Search
6°C
Deel dit artikel op social platform

HVBS eerste puntverlies van het seizoen

Na de inhaalwedstrijd afgelopen woensdag in Broekland vertrokken de speelsters van HVBS zaterdagavond vol goede moed naar Nieuwegein.

Marloes ter Haar

HV Nieuwegein kwam in de eerste minuut gelijk met een openingstreffer. Marina Heinen kwam direct terug met een antwoord; 1-1. HVBS stond in het begin van de wedstrijd direct scherp in de dekking en veroverde de bal. Hierdoor kon Keepster Hillegonde van Twillert een mooie lange bal spelen op Annet van de Vuurst, zij zorgde voor de eerste voorsprong van 1-2. Deze voorsprong was echter gauw verdwenen en na 10 minuten stond HVBS met 6-3 achter. De teams waren gewaagd aan elkaar.

De dames gingen de rust in met een 8-6 achterstand.

Na een openingstreffer na de rust van Denise de Graaf, scoort Nieuwegein gelijk weer met een tegentreffer. In de eerste tien minuten van de tweede helft vierde vooral Nieuwegein haar doelpunten, waardoor de tussenstand 12-8 werd. HVBS moest een stapje erbij doen en dit gebeurde ook. HVBS wist op voorsprong te komen: 14-16.

Met nog één minuut te spelen keek HVBS weer tegen een achterstand aan. In de laatste minuut kreeg HVBS een penalty, de laatste kans om de stand gelijk te trekken. Lieke Prins wint zelfverzekerd van de keeper en zorgt voor de 17-17, al moest Jannike Koppelaar er in de laatste seconden nog aan te pas komen om deze stand te behouden. Er was een gemengde blijdschap bij de dames van HVBS. Lang tegen een achterstand aangekeken en goed terug geknokt, maar helaas wel het eerste puntverlies van het seizoen.

¿

HVBS zal het aanstaande zaterdag opnemen tegen Westlandia DS2. Aanvang in Naaldwijk is om 20:00 uur.