Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

HVBS toont veerkracht en teamwork

Na een lange coronastop mocht het vlaggenschip van HVBS zaterdag de competitie weer hervatten.

Marloes ter Haar

Slechts acht wedstrijden zijn er gespeeld; allen werden winnend afgesloten. Met nog veertien wedstrijden te spelen voor half mei is het seizoen nog ‘jong’ te noemen. De afgelopen weken is er door de dames zwaar en effectief getraind wat er voor zorgt dat de komende weken met vertrouwen worden ingegaan.

 

In een goed gevulde sporthal De Stormvogel werd de competitie hervat tegen oude bekende Nieuwegein. Ook voor hen was dit de eerste wedstrijd sinds de verlengde winterstop en de tegenstander staat in de middenmoot. Na een ontspannen warming-up en een meeting in de kleedkamer met coach Bessel Grift was de opdracht duidelijk: wedstrijd per wedstrijd bekijken, ritme vinden, plezier hebben in de sport en vooral met en voor elkaar werken.

Pupil van de week Sabien Ruizendaal mocht de wedstrijd openen met de gesponsorde bal van Kooloos Zon en Huis.

 

Na het startsignaal startte Nieuwegein de aanval en stuitte direct op keepster Hillegonde van Twillert, maar HVBS kreeg toch snel een penalty tegen welke door Nieuwegein benut werd. Het antwoord van HVBS kwam van Marina Heinen, gevolgd door Lieke Prins en het gevecht om de winst was gestart. Na vijf minuten pakte Nieuwegein de regie en liep twee punten uit. HVBS toonde veerkracht en knokte zich als team door de eerste helft. Door Sacha Roelofs en Nathalie Hopman werden de aansluitingstreffers gemaakt en er werd doorgebouwd. Het ging stroef, maar de voorsprong werd langzaam uitgebouwd tot drie punten voorsprong, waarna op slag van rust HVBS de concentratie liet verslappen en nog een doelpunt tegen kreeg. De rust werd ingegaan met een voorsprong van 15-13.

 

In de kleedkamer werd benadrukt dat de paal en de lat niet voor de punten zouden gaan zorgen. Teamwork is de sleutel. Er zal een tandje focus bij moeten. Uit de kleedkamer lijkt de rust voor een dip gezorgd te hebben. Het handbal werd slordiger en het vertrouwen leek ver te zoeken. Nieuwegein nam wederom de regie en boog de score om in hun eigen voordeel. Daarna ging het lange tijd gelijk op, maar tien minuten voor het eindsignaal stond HVBS op. Onder leiding van Nathalie Hopman, die er op een aantal cruciale momenten een belangrijk doelpunt wist uit te slepen, kwam het vuur terug. Keepster Jannike van de Vuurst ondersteunde de dekking met een aantal overtuigende reddingen en het spel werd volwassen uitgespeeld met wederom een doelpunt voor Nathalie Hopman en Jet Steur. De winst was binnen met een eindstand van 28-26. Het kan zwaarbevochten genoemd worden, maar ook het gebrek aan ritme speelde mee. Teamwork en veerkracht zorgden deze zonnige zaterdag voor de overwinning.

 

Doelpuntenmakers: Marina Heinen (7), Lieke Prins (6), Nathalie Hopman (6), Sacha Roelofs (3), Jet Steur (2), Mariëlle van den Akker (2), Annet van de Vuurst (1), Denise de Graaf (1).