Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

IJsselmeervogels 2 terug op hoogste niveau

IJsselmeervogels 2 keert volgend seizoen terug op het hoogste niveau voor reseveteams.

Na de instelling van een competitie voor beloftenteams, besloot IJsselmeervogels om het reserveteam op te heffen. Een paar jaar later werd besloten om toch weer een tweede team te starten. IJsselmeervogels 2 moest echter onderaan de competitieladder beginnen.

Na twee kampioenschappen, stonden de rooien, die onder leiding staan van Cor Ruizendaal, zaterdag op de drempel terug te keren op het hoogste niveau voor reserveteams. De beslissende nacompetitiewedstrijd tegen Stormvogels 2 werd met 4-0 gewonnen, waardoor IJsselmeervogels 2 promoveert naar de hoofdklasse. ,,Het was dik- en dikverdiend”, zegt trainer Cor Ruizendaal. ,,We kwamen al in de derde minuut op voorsprong en vlak voor rust scoorden we de 2-0. De tweede helft waren we heer en meester.” De doelpunten werd gescoord door Jan Vedder, Diederik de Graaf, Pascal Koelewijn en Jente Jager.

Met de promotie naar de hoofdklasse is de missie van Cor Ruizendaal, die in het verleden IJsselmeervogels 2 ook onder zijn hoede had, en zijn assistent Roberto van Moorselaar voltooid. ,,In 2021 hebben we het opgepakt en moesten we onderaan beginnen in de derde klasse. Met twee kampioenschappen en nu promotie zijn we weer terug op het hoogste niveau. De in 2019 gemaakte fout is daarmee hersteld.”

De doelstelling is nu een stabiele hoofdklasser te worden, waarin spelers die wegvallen uit de A-selectie en niet meer voor het beloftenteam kunnen uitkomen, toch op een hoog niveau kunnen blijven voetballen. Dat zal overigens zijn zonder Ruizendaal en Van Moorselaar, die beiden stoppen. ,,Het is tijd voor een jonge enthousiaste trainer.”