Terug
Deel dit artikel op social platform

IJsselmeervogels heeft punten hard nodig; Spakenburg tegen nummer laatst

 

IJsselmeervogels liet dinsdag de winst liggen tegen TEC. Daardoor bleven de rooien onderin de Tweede Divisie hangen. Om de achterstand op de veilige plaatsten niet te laten oplopen is vandaag winst op Jong Sparta absoluut noodzakelijk.

De tegenstander bezet momenteel de zevende plaats. Afgelopen dinsdag won de Rotterdamse formatie, waar ex-IJsselmeervogels Jerrel Hak genoegen moet nemen met een rol als invaller, met 1-0 van Scheveningen. Vorig seizoen debuteerde Gert Peter de Gunst tegen Jong Sparta als trainer van IJsselmeervogels. Het leverde een 2-0 overwinning op.

Spakenburg is in een dip beland. De blauwen verloren op eigen veld van Quick Boys (0-4) en Excelsior Maassluis (0-1). Daardoor zakte de ploeg van Patrick Loenen naar de dertiende plaats in de Tweede Divisie. Vandaag krijgt Spakenburg tegen rodelantaarndrager OFC de kans om het geschonden blazoen op te poetsen.

Eemdijk verloor zaterdag onnodig van Buitenpost, waardoor de gedeelde koppositie werd verspeeld. Vandaag komt het altijd lastige Genemuiden naar sportpark De Vinken. De tegenstander, die vooraf als titelkandidaat werd gezien, moet nog op stoom komen en bezet de zesde plaats in de Vierde Divisie B.

Het volledige programma:

TWEEDE DIVISIE

13.30 uur

Quick Boys – Jong Volendam

14.30 uur

Excelsior M. – HHC Hardenberg

Scheveningen – Noordwijk

OFC – Spakenburg

15.00 uur

IJsselmeervogels – Jong Sparta

Rijnsburgse Boys – Katwijk

AFC – FC Lisse

18.00 uur

De Treffers – Kozakken Boys

Zondag 14.30 uur

TEC – Koninklijke HFC

VIERDE DIVISIE

14.00 uur

DHSC – CSV Apeldoorn

14.30 uur

Huizen – Ajax (am)

Eemdijk – SC Genemuiden

WV-HEDW – AZSV

15.00 uur

HZVV – DETO

SDV Barneveld – Buitenpost

Flevo Boys – AVV Swift

d’Olde Veste – Berkum