Search
16°C
Deel dit artikel op social platform

IJsselmeervogels hengelt op laatste transferdag nog middenvelder binnen

IJsselmeervogels heeft op de laatste transferdag Jesse Schuurman gecontracteerd.

De 25-jarige middenvelder gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière ondanks diverse aanbiedingen van clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. De voormalige profvoetballer tekent een contract tot de zomer van 2025.

Schuurman speelde met de beloften van Vitesse in de Tweede en Derde Divisie, waarna hij in 2019 overstapte naar De Graafschap. Bij de Superboeren stond de middenvelder vier seizoenen onder contract en kwam hij tot ruim honderd wedstrijden. In het laatste halfjaar van zijn contractperiode werd Schuurman verhuurd aan Roda JC, waar hij nog eens veertien duels in de Keuken Kampioen Divisie in actie kwam. In 106 duels scoorde Schuurman drie doelpunten.

Jaap Jan de Graaf is namens de technische commissie verguld met de komst van Schuurman: ,,Met zijn komst hebben we meer mogelijkheden op het middenveld, aangezien hij zowel op rechtshalf, als controleur als achter de spitsen kan spelen. Hij is iemand met een groot loopvermogen en heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring op hoog niveau.”