Search
4°C
Deel dit artikel op social platform

IJsselmeervogels legt toptalent twee jaar vast

 

Gerwin van de Groep maakt vanaf komend seizoen deel uit van de A-selectie van IJsselmeervogels. De 18-jarige verdediger maakte vorig seizoen zijn debuut in het eerste en tekende een contract voor twee seizoenen.

Van de Groep geldt als een groot talent. Als kleinzoon van erelid en voormalig eerste-elftalspeler Arian ‘Potje’ van de Groep is Van de Groep de derde generatie van deze dieprode familie die toetreedt tot de A-selectie. Dit seizoen maakte de jongeling deel uit van IJsselmeervogels Onder 2 en traint hij op maandag en dinsdag mee met de ploeg van hoofdtrainer Gert Peter de Gunst.

De technische commissie is verguld dat Gerwin van de Groep de promotie maakt naar de A-selectie. ,,Gerwin is het type speler waar we in potentie het komende decennium veel plezier van kunnen hebben. We zien in hem een groot talent dat zich niet snel van de wijs laat brengen. Hij is fysiek sterk, snel en sterk aan de bal. Bovendien is het een echte winnaar met het typische Spakenburgse karakter. Hij past daarmee in ons beleid om eigen jongens meer een kans te geven. Dankzij het goede werk van de vorige technische commissie en de staf van Onder 21 is met Gerwin een accuraat plan uitgestippeld dat de overstap naar de A-selectie hopelijk tot een succes maakt.”

Henk van Zoeren, betrokken bij Onder 21 en daarnaast actief als talentbegeleider, is ook trots op de stap van Van de Groep: “Gerwin is een jongen die altijd 100% geeft en leeft voor de sport. Hij heeft zich met name de afgelopen seizoenen heel goed ontwikkeld en is klaar voor de volgende stap. Als hij zich zo blijft ontwikkelen dan hebben we weer een eigen jongen in de A-selectie waarvoor een mooie toekomst is weggelegd.”