Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

IJsselmeervogels maakt haast met nieuwe TC en scoutingsteam

 

IJsselmeervogels is druk doende met het samenstellen van een vernieuwde technische commissie en de scouting. Een proces dat enkele weken geleden is geïntensiveerd en na het aangekondigde terugtreden van Erwin van der Lugt in een verdere stroomversnelling is gekomen, laat de club weten.

Het verder intensiveren van dit samenstellingsproces heeft er alles mee te maken met dat in de periode september-december de basis gelegd wordt voor de komende twee transferperiodes. Zowel eventuele aanpassingen in de winterstop als de samenstelling van de A-selectie van komend seizoen ontstaan in deze maanden. ,,Daar willen we als club klaar voor zijn.”

Onderdeel daarvan is het samenstellen van een technische commissie die een uitgebreid netwerk heeft en geen groep is die op nul moet beginnen. In de samenstelling van de technische commissie wordt verder gekeken naar een combinatie van voetbalexpertise, organisatorisch vermogen en bewaking van het IJsselmeervogels DNA. ,,Daarbij spreken we nu met oud-spelers van ons eerste elftal en vrijwilligers met deze vaardigheden in onze huidige voetbalorganisatie. Daarnaast hebben we echte rooien die hierover beschikken, maar op dit moment nog niet in een rol betrokken zijn bij onze mooie club.” Die gesprekken vinden de komende weken plaats.

,,Kortom: Als club zitten we niet stil. De samenstelling van TC en scoutingsteam heeft momenteel onze hoogste prioriteit. Alles met als doel ons eerste elftal weer te nestelen in de top van het amateurvoetbal.”

IJsselmeervogels bezet momenteel de zestiende plaats in de Tweede Divisie.