Search
19°C
Deel dit artikel op social platform

IJsselmeervogels moet beroep doen op derde doelman

 

IJsselmeervogels kan tegen Noordwijk niet beschikken over de doelmannen Jaimy Schaap en Maarten List. Daarom staat derde doelman Julian Prinsen onder de lat.

Jaimy Schaap kreeg in het veelbesproken duel tegen Jong Volendam een gele kaart nadat hij in de ogen van van scheidsrechter Dogterom te heftig reageerde op zijn beslissing om in blessuretijd opnieuw een strafschop toe te kennen. Het was voor de goalie zijn vijfde gele kaart waardoor hij één duel toe moet kijken.

Schaap wist de strafschop overigens te stoppen, waardoor het 3-3 bleef. Vanwege het voor de tweede keer gooien van bierbeker op het veld werd het duel daarna gestaakt. Hoewel het duel tegen Jong Volendam dus nog niet is uitgespeeld, heeft de KNVB zaterdagavond al laten weten dat Jaimy Schaap en ook Wessel Boer (die in de wedstrijd zijn tweede gele kaart ontving) per direct één duel moeten toekijken.

Tweede doelman Maarten List raakte in de warming-up voor de derby geblesseerd aan zijn hand en is afgelopen vrijdag hieraan geopereerd. Hierdoor moet trainer Gert Jan Karsten tegen Noordwijk een beroep doen op Julian Prinsen, die vorig seizoen al twaalf keer het doel verdedigde voor de rooien.